Strona 354 z 372 PierwszyPierwszy ... 254304344352353354355356364 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 531 do 3 540 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Nie ma co porownywac cropa do FF
    Na 5D2 też czegoś takiego nie widziałem.
    Widocznie 5D3 to straszne badziewie. Moja opinia na podstawie tego forum

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Cytat Zamieszczone przez Fotopstryczek Zobacz posta
    Na 5D2 też czegoś takiego nie widziałem.
    Widocznie 5D3 to straszne badziewie. Moja opinia na podstawie tego forum
    Ani na 5d2 ani na 6d. Na 5dmk3 tak. Tez mnie wkurza ten af i bezradnosc serwisu. Moja opinia na podstawie uzytkowania ww
    Za 3 razem dokalibrowali mi szkla do body. Tzn do body wprowadzono zostaly informacje o ustawieniach szkiel i niby jest lepiej ale nie tak dobrse jak w 5dmk2, 85L nadal na bocznych ma ff. Z bliska tj z max 2m jest ok, ale im dalej tym wada wieksza.
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 10-12-2014 o 06:55

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Ani na 5d2 ani na 6d. Na 5dmk3 tak. Tez mnie wkurza ten af i bezradnosc serwisu. Moja opinia na podstawie uzytkowania ww
    Za 3 razem dokalibrowali mi szkla do body. Tzn do body wprowadzono zostaly informacje o ustawieniach szkiel i niby jest lepiej ale nie tak dobrse jak w 5dmk2, 85L nadal na bocznych ma ff. Z bliska tj z max 2m jest ok, ale im dalej tym wada wieksza.
    Proponuję Ci "szarpnąć się" na Reikan Focal.
    Tym programem będziesz mógł zarówno ustawić "najlepiej jak się da" jak i sprawdzić (liczbowo, statystyka) co to znaczy dla Twojej puszki "najlepiej jak się da".

Jak napiszesz jakie masz wyniki to ja sprawdzę swoimi obiektywami co wyszło u mnie
    Dobrze by było abyś miał któryś typ obiektywu z tych co mam ja.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 10-12-2014 o 08:46
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice, Zabrze

Fotopstryczek: powaznie. Przejrzyj kilka stron wczesniej. Wieszalem psy na tym body i slusznie, bo takie niedoregulowanie po prostu nie moze miec miejsca w puszce za troche wiecej PLN niz 550D.
    Nie wiesz czy tego nie masz :-)
    Po prostu na mniejszej matrycy i z ciemniejszymi szklami jest to trudno zauwazalne, nie przeszkadza to tak. Tu nawet facet testy robil na 5D3 + 24-70/2.8. A juz na F2.8 problem jest sporo mniejszy bo GO wieksza.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    EOS R6 Mark II, EOS R8, RF 15-35/2.8L IS, RF 50mm F1.2L, RF 50mm F1.8, RF 35mm F1.8, RF 24mm F1.8, EF 85/1.8, EF 135L, 2x430EX II
    www.facebook.com/matti.jarominnen/photos
    https://www.flickr.com/photos/mateuszj/albums

Czesc,
    W tym modelu mamy możliwość użycia dwóch kart, a mianowicie CF (szybsza - wykorzystująca całą moc), oraz SD (ZACYTUJE: "Niestety drugie z gniazd zainstalowanych w aparacie (dedykowane użytkownikom popularnych kart SD) jest dużo wolniejsze i nie może korzystać z zalet systemu UHS. Tym samym nie ma znaczenia, czy do lustrzanki włożycie kartę o prędkości 600x czy 133x – i tak ograniczeni będziecie do granicy wydajności tej drugiej. Co więcej, używając dwóch różnych kart – szybkiej CF i wolnej SD – wydajność zapisu automatycznie dostosowana będzie do gorszego z nośników.").
    Odnosząc się do cytatu, chciałbym wiedzieć czy można używać tylko CF - żeby nie pogorszać prędkości poprzez użycie SD? Czy wogóle jest możliwe używanie tylko jednej karty?
    Chciałbym również spytać, gdzie instalujecie ML i czy na tej samej karcie co jest zainstalowany, będą zapisywać się zdjęcia/filmy.

Przepraszam za pytania, które niektórym mogą wydać się głupie, ale dopiero zaczynam przygodę z profesjonalną fotografią.

Cytat Zamieszczone przez MateuszJ Zobacz posta
    Nie wiesz czy tego nie masz :-)
    Po prostu na mniejszej matrycy i z ciemniejszymi szklami jest to trudno zauwazalne, nie przeszkadza to tak.
    550D podałem jako przykład najtańszego aparatu w moim zestawie.

Może w tym problem - https://canonrepair.wordpress.com/20...a-dslr-camera/

Dobrze, że Ci to wyreperowali, szkoda, że z fabryki takiego nie dają...

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Cytat Zamieszczone przez Frality Zobacz posta
    Czesc,
    W tym modelu mamy możliwość użycia dwóch kart, a mianowicie CF (szybsza - wykorzystująca całą moc), oraz SD (ZACYTUJE: "Niestety drugie z gniazd zainstalowanych w aparacie (dedykowane użytkownikom popularnych kart SD) jest dużo wolniejsze i nie może korzystać z zalet systemu UHS. Tym samym nie ma znaczenia, czy do lustrzanki włożycie kartę o prędkości 600x czy 133x â�� i tak ograniczeni będziecie do granicy wydajności tej drugiej. Co więcej, używając dwóch różnych kart â�� szybkiej CF i wolnej SD â�� wydajność zapisu automatycznie dostosowana będzie do gorszego z nośników.").
    Odnosząc się do cytatu, chciałbym wiedzieć czy można używać tylko CF - żeby nie pogorszać prędkości poprzez użycie SD? Czy wogóle jest możliwe używanie tylko jednej karty?
    Chciałbym również spytać, gdzie instalujecie ML i czy na tej samej karcie co jest zainstalowany, będą zapisywać się zdjęcia/filmy.

Przepraszam za pytania, które niektórym mogą wydać się głupie, ale dopiero zaczynam przygodę z profesjonalną fotografią.
    Mozesz uzywac kart w dowolnej konfiguracji.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Wydajnosc spadnie do 133x przy wlozonej karcie sd.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Wydajnosc spadnie do 133x przy wlozonej karcie sd.
    IMHO:
    W większości przypadków to wystarczy.
    Przebrnąłem różne konfiguracje zdjęć seryjnych łącznie z tymi do końca bufora.
    Końcowy efekt moich "badań":
    Mnie wystarczają serie 1-4 klatki w RAW czyli ok 28-30 MB.
    Do nastepnego ujecia wystarczy transferu.
    Karta SD (10) .Zawsze mam 2 karty ,więc nie zauważyłem różnicy ,
    kiedy pracuje CF lub SD.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    IMHO:
    W większości przypadków to wystarczy.
    Przebrnąłem różne konfiguracje zdjęć seryjnych łącznie z tymi do końca bufora.
    Końcowy efekt moich "badań":
    Mnie wystarczają serie 1-4 klatki w RAW czyli ok 28-30 MB.
    Do nastepnego ujecia wystarczy transferu.
    Karta SD (10) .Zawsze mam 2 karty ,więc nie zauważyłem różnicy ,
    kiedy pracuje CF lub SD.
    Ale do robienia filmow w RAW przez ML - trzeba bazowac raczej tylko na CF. A wiec moze ktos mi tylko wyjasnic, czy do ML wystarcza jedna karta?? Ktos z was uzywa ML na swoim 5D MIII?
    <3

Strona 354 z 372 PierwszyPierwszy ... 254304344352353354355356364 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów