Strona 33 z 372 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Zero? Przecież to zdjęcie ma ekstremalny poziom odszumiania. To że jest ono robione defaultowo w puszce bez Twojego udziału to nie znaczy że jest "zero".
    Wszystko jest na OFF. Dla mnie to zero odszumiania.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Mirek: facet wyjął tylko jeden (pierwszy) filtr aa, drugi jest "sklejony z cmosem".
    ripek: tak, ja narzekam na iso. Jest banding, choć schowany jeszcze sprytniej niż w 7D, cały pic polega na tym co piszesz: poprawne naświetlony. Konkurent przy 5D3 powinien mieć sticker: dslr for dummies. Pozwala na baardzo dużo, fatman udowodnił to empirycznie (sample z dpreview ciągnięte za uszy na maxa).

ripek vs MMM: już w preview na dpreview w części key technologies pisze: new (redesigned) on chip noise reduction. MMM na wierzchu

Czacha: dziękuję; nareszcie. Wystarczyło tylko (dla mnie aż) 59 ms by samemu przekonać się, że 5D2 to rasowy Klik-Klak. Konkurent (znowu przepraszam) wkroczył w terytorium zarezerwowane dla profesjonalnych korpusów - 42 ms...
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 01-04-2012 o 17:30
    the silence is deafening

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ja tak sobie czytam i czytam, i tu i tam...

Boże jaki ja jestem szczęśliwy. Kiedy przeczytałem o premierze nowego mark III, zamknąłem się w sobie. Żadnych recenzji, żadnych opinii, żadnych sampli. Wystarczy że napisali że będzie nowy AF. Dopiero po zamówieniu, odważyłem się przeczytać reckę Czachy.

Sample porobiłem sobie już sam swoim body. I powiem wam, tak jest imo lepiej

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia/Osiek

Domyślnie

Nie zauważyłem tego linku w tym temacie. A jest to ważna informacja...

Drodzy posiadacze 5D MKIII... lepiej zadzwońcie do Canon Polska i się umówcie na wizytę w serwisie...
    O co chodzi? O poważną wadę konstrukcyjną najnowszego Canona. Chodzi o układ zasilania, gdzie awaria może prowadzić do przegrzania baterii i w efekcie nawet... samozapłonu baterii... więcej do poczytania w linku poniżej:
    http://dfv.pl/wiadomosci/articles/10544.html

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelbara Zobacz posta

Drodzy posiadacze 5D MKIII... lepiej zadzwońcie do Canon Polska i się umówcie na wizytę w serwisie...
    O co chodzi? O poważną wadę konstrukcyjną najnowszego Canona. Chodzi o układ zasilania, gdzie awaria może prowadzić do przegrzania baterii i w efekcie nawet... samozapłonu baterii... więcej do poczytania w linku poniżej:
    Bujać to my a nie nas :-D

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Zazdrość straszna rzecz

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelbara Zobacz posta

Zwracam uwagę, że dzisiaj jest 1 kwietnia ( i niedziela na dodatek)!
    Od kiedy to DFV pracuje w niedzielę?

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1glider Zobacz posta
    Zwracam uwagę, że dzisiaj jest 1 kwietnia ( i niedziela na dodatek)!
    Od kiedy to DFV pracuje w niedzielę?
    No ale szacunek, ktoś sobie zadał trudu

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flanel Zobacz posta
    No ale szacunek, ktoś sobie zadał trudu

Fakt. Wykonał kupę rzetelnej,nikomu niepotrzebnej roboty.
    Tak, jakby nie było fajniejszych tematów na spożytkowanie nadmiaru energii. Pewnie jeszcze ktoś "zgarnął" nadgodziny!:grin:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1glider Zobacz posta
    Fakt. Wykonał kupę rzetelnej,nikomu niepotrzebnej roboty.
    Tak, jakby nie było fajniejszych tematów na spożytkowanie nadmiaru energii. Pewnie jeszcze ktoś "zgarnął" nadgodziny!:grin:
    Pomyśl sobie, że są tacy którzy niemal codziennie zadają sobie trud robienia nieustannych porównań i analiz poprzez które próbują udowodnić coś tam z sobie tylko znanych powodów. Też mnóstwo nikomu niepotrzebnej roboty i zmarnowany ogrom czasu. I to do tego za free. Na tym tle opinie użytkowników praktyków takich jak np. Czacha czy ripek to mleko z miodem :-D. I nie smaruję nikomu piszę co myślę zupełnie poważnie.

ripek może MMM miał na myśli, że zero to wcale nie oznacza że digic5 jest bezrobotny
    Ja jeszcze jedno zwróciłem uwagę przeglądają już sporo zdjęć z nowej zabawki, że "możliwości odszumiające" w nowym procku sa na prawdę mocne - jpg-i wyglądają bardzo gładko. Z raw-ów ludziom coś takiego już nie wychodzi. Canon chyba jednak raw-ów zbyt mocno nie odszumia zostawiając to użytkownikom.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-04-2012 o 19:00
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 33 z 372 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów