Pokaż wyniki od 3 091 do 3 100 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    ... W 5D3 AF trafia znakomicie, tylko ja nie zawsze mogę nim trafić w modela.. Jeden krok w przód i jeden krok w tył za prawie 13K PLN . Cała reszta, plus focenie w innych warunkach - miodzio.
    Idealnie i prawdziwie napisane.

Ja zrobiłem tak, w dzień jak wali słońce i nie che aby jedynym sygnałem że dany punkt złapał ostrość był "Beep" (pomijając zieloną kropkę w wizjerze) to ustawiam "Powiekszenie punktu AF" wtedy po złapaniu ostrości pomocniczne punkty gasną sygnalizując potwierdzenie, ale że na szarym czy ciemnym tle w dzień słabo i takie rozwiązanie działa... nic się nie poradzi.

Gorzej w innych trybach z "Jednopunktowym Spotem", "Jednopunkotowym AF" tam nic się nie zmienia ani nie gaśnie po złapaniu ostrości.
    Można w sumie w ustawić w opcjach już nie pamiętam jak to się nazywało że po złapaniu ostrości punkt całkowicie znika, ale to jest bez senu.

Szkoda że w tak dobrym ogólnie sprzęcie Japońce nie pomyśleli o takim błachym szczególe, mogli by jak wiedzieli że nie wyrabia podświetlenie jakiś inny monit zastosować zmiana np. wyglądu punktu jako potwierdzenie.

W 1dx jest zdaje się jedna różnica - w LD rogu wizjera po złapaniu ostrości pojawia kwadratowa się ikonka "AF", czemu nie dali takiej tutaj? za bardzo 5tka zbliżyła by się przez to do 1dynki?,... ehhhh.

Z przymusu już się przyzwyczaiłem to tego że w dzień jest tak a nie inaczej, a w ciemnym świeci cały wizjer - choć to akurat wbrew wcześniejszym obawom obieram jako zalete, pomaga przy kadrowaniu wręcz.
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 17-05-2013 o 10:32

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów