Strona 307 z 372 PierwszyPierwszy ... 207257297305306307308309317357 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 061 do 3 070 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Czy to normalne że tak szybko zżera baterię? tzn. ~200 zdjęć (w tym troche na LV), 20min łącznie kręcenia filmików (z częstymi przerwami) i po baterii.

W ogóle po naładowaniu na 100% bateria traci moc przy wył. aparacie tzn. naładowałem na full włożyłem do aparatu i po paru godzianch "uciekło" 4% samoczynnie.

To przez półprzepuszczalny LCD? (gdy się wyciągnie baterię - wizjer robi się ciemny i mydlany) jest zasilany non-stop baterią nawet przy wył. aparacie, po jaką trzasną canon tak to uczynił, wie ktoś czy "Magiczną Latarnią" można wył. zasilanie wizjera kiedy aparat jest OFF, po co gdy leży w torbie ma być VF?

Qrde stare modele mogły leżeć w szafie dwa miesiące, brało się w łapy wł. i bateria cacy, a teraz...

A teraz canon w instrukcji jak i kiedyś zaleca aby wyjmować baterie jeśli aparat nie będzie dłuższy czas używany.
    Puszki i słoiki z zaklinaczem piorunów.

Uzależniony Awatar Max_im

coś jest nie tak
    ja jak wyjmę baterię to lcd jest taki sam
    co prawda nie filmuję i nie używam LV ale to chyba nie ma znaczenia

Pełne uzależnienie

A teraz canon w instrukcji jak i kiedyś zaleca aby wyjmować baterie jeśli aparat nie będzie dłuższy czas używany.
    Canon po prostu chce by ludzie kupowali po 10 akumulatorów. Kasa, przychody, zyski... Taka sytuacja.

3 czy 5 lat oni go robili? Bo wyszedł im lekko spartolony.

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    coś jest nie tak
    ja jak wyjmę baterię to lcd jest taki sam
    co prawda nie filmuję i nie używam LV ale to chyba nie ma znaczenia
    nie chodziło mi o ekran LCD, zajrzyj w wizjer po wyjęciu bateri

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Canon po prostu chce by ludzie kupowali po 10 akumulatorów. Kasa, przychody, zyski... Taka sytuacja.

3 czy 5 lat oni go robili? Bo wyszedł im lekko spartolony.
    Znaczy się co wyszło spartolone? Jak się Ciebie czyta na forum to zdajsie wszystko co ma napis C na obudowie takie jest .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

No spartolony jest Robiłem ostatnio sporty psie, normalnie z takich eventów miałem z 50% odrzutów. A z 5dIII zdjęć, które nie idą do kosza jest więcej i mam więcej roboty z obróbką :P

EDIT:
    PoulN, może tryb video tak ssie, na servo z IS spokojnie 500 fot natrzaskałem.
    Ostatnio edytowane przez dr11 ; 28-04-2013 o 17:01
    .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Sorry, że tak post pod postem, ale może to być ważne dla użytkowników.

Mam baterię Phottix Titan 2000mAh, gdy używałem z 5dIII i FW 1.1.3 okazjonalnie pokazywało mi, że jest bliska rozładowania mimo, że była pełna. Wyłączenie/włączenie aparatu załatwiało sprawę. Z softem 1.2.1 jest inaczej. Przy włączeniu aparatu wyrzuca wiadomość "Communication with Canon LP-E6 battery is irregular. Continue to use this battery?" i po OK sprzęt startuje. Jednak w battery info widnieje "unknown battery" i nie da się jej zarejestrować. W niczym mi to nie wadzi (na razie) i podaje czysto informacyjnie, może ktoś też używa takiego zamiennika.
    .

Pełne uzależnienie

Znaczy się co wyszło spartolone? Jak się Ciebie czyta na forum to zdajsie wszystko co ma napis C na obudowie takie jest .
    Jakieś dziwne rozładowywanie baterii to partactwo. :P A poza tym nadal pewnie z 1% aparatów ma walnięty AF lub skoszone czujniki. Plus pewnie jeszcze kilak rzeczy by się znalazło, jakby być czepliwym. :P

Uzależniony Awatar Max_im

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    nie chodziło mi o ekran LCD, zajrzyj w wizjer po wyjęciu bateri
    Tak, tego wcześniej nie zauważyłem
    U mnie też tak jest
    Ale nie rozładowuje mi się szybko, trzymam czasami aparat w torbie przez tydzień bez wyłączania i nie widzę problemu
    Może obiektywy które używasz coś mają z tym wspólnego Ja mam tylko szkła canona

Uzależniony Awatar PoulN

Hmm, w sumie caly czas mam podpiete 17-40, poobserwuje sprawe dokladniej, moze złudne subiektywne "odczucie" wskaznika w % skali, a to że podczas krecenia video żre to.. cóż chyba norma, takie czasy, tylko z tym "postojowym" spalaniem mnie zaciekawiło.

Strona 307 z 372 PierwszyPierwszy ... 207257297305306307308309317357 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów