Puszki i słoiki z zaklinaczem piorunów.
co prawda nie filmuję i nie używam LV ale to chyba nie ma znaczenia
Canon po prostu chce by ludzie kupowali po 10 akumulatorów.A teraz canon w instrukcji jak i kiedyś zaleca aby wyjmować baterie jeśli aparat nie będzie dłuższy czas używany.Kasa, przychody, zyski... Taka sytuacja.
3 czy 5 lat oni go robili? Bo wyszedł im lekko spartolony.![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
No spartolony jestRobiłem ostatnio sporty psie, normalnie z takich eventów miałem z 50% odrzutów. A z 5dIII zdjęć, które nie idą do kosza jest więcej i mam więcej roboty z obróbką :P
EDIT:
PoulN, może tryb video tak ssie, na servo z IS spokojnie 500 fot natrzaskałem.
Ostatnio edytowane przez dr11 ; 28-04-2013 o 17:01
.
Sorry, że tak post pod postem, ale może to być ważne dla użytkowników.
Mam baterię Phottix Titan 2000mAh, gdy używałem z 5dIII i FW 1.1.3 okazjonalnie pokazywało mi, że jest bliska rozładowania mimo, że była pełna. Wyłączenie/włączenie aparatu załatwiało sprawę. Z softem 1.2.1 jest inaczej. Przy włączeniu aparatu wyrzuca wiadomość "Communication with Canon LP-E6 battery is irregular. Continue to use this battery?" i po OK sprzęt startuje. Jednak w battery info widnieje "unknown battery" i nie da się jej zarejestrować. W niczym mi to nie wadzi (na razie) i podaje czysto informacyjnie, może ktoś też używa takiego zamiennika.
.
Jakieś dziwne rozładowywanie baterii to partactwo. :P A poza tym nadal pewnie z 1% aparatów ma walnięty AF lub skoszone czujniki.Znaczy się co wyszło spartolone? Jak się Ciebie czyta na forum to zdajsie wszystko co ma napis C na obudowie takie jest .Plus pewnie jeszcze kilak rzeczy by się znalazło, jakby być czepliwym. :P
Hmm, w sumie caly czas mam podpiete 17-40, poobserwuje sprawe dokladniej, moze złudne subiektywne "odczucie" wskaznika w % skali, a to że podczas krecenia video żre to.. cóż chyba norma, takie czasy, tylko z tym "postojowym" spalaniem mnie zaciekawiło.