Pokaż wyniki od 3 031 do 3 040 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    Nie wiem jak w 5D III, ale 5D II którego miałem w rękach miał miękki (wyczuwalny 2 stopniowy ale bez "klik") spust nie to co seria xxxD/xxD
    Taki miękki spust to super sprawa, przy czasach na granicy poruszenia łatwiej zrobić ostre zdjęcie.
    Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Chyba oddam moje nowe Porshe do serwisu - za każdym razem kiedy ruszam, coś wciska mnie w fotel. Nie wiem czy tak powinno być.. Sorry, nie mogłem się powstrzymać.

Przecież "pstryk" jest czynnikiem mogącym powodować/powodującym dodatkowe drgnięcie aparatu. Czy trzeba rozwinąć tę myśl?
    Ach ten Canon - zawsze coś sp...
    Mój 350D ma wyraźny "klik", 30D ma mniej wyczuwalny "klik",
    Jeśli 5D Mk3 będzie miał jeszcze mniejszy "klik" czy w ogóle nie go będzie - przeżyje, kwestia przyzwyczajenia, przecież efektem dociśnięcia calkowicie spustu jest akcja lustra i migawki więc raczej przeoczyć tego momentu się nie da ważne żeby wyczuwalny był pierwszy stopień.

Qrka wodna teraz to musze się zastawnowić czy dalej zostać przy zakupie 5`tki

A poważnie to z tym "poruszeniem" na skutek "klika" to nie przesadzajcie

Cytat Zamieszczone przez bajker83 Zobacz posta
    wybaczcie za ten "pstryk" ale nie wiedziałem jak to opisać
    spust działa jak przycisk (set) np.w marku II,50D

--- Kolejny post ---

dokładnie o to mi chodzi
    Nie idzie wyczuć pierszego stopnia - momentu ostrzenia i odrazu strzela?
    Czy przy drugim stopniu - wyzwolenia migawki zachowuje się miękko jak "set"?
    Jeśli to drugie to wysłanie odrazu na Żytnią z tego powodu uważam za... delikatnie mówiąc przesadne
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 27-03-2013 o 20:13 Powód: n

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów