Strona 296 z 372 PierwszyPierwszy ... 196246286294295296297298306346 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 951 do 2 960 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Początki nałogu Awatar olek.tbg
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Mi w moim 5d mark II wyszedł po miesiącu

Dziś zgrywałem ponad 500 RAW-ów. Na LCD i przy 2-krotnym przeglądaniu plików IrfanView żadnych problemów. Po zgraniu plików do lightrooma wszystkie pliki wyświetlały się poprawnie. Podczas obróbki i sporego obciążenia komputera, pracując w module "develop" obrabiajac zdjęcie nagle plik się zepsuł. Wygląda to tak samo jak na zdjęciach z linku powyżej.
    Zdażyło mi się to do tej pory jakieś 3 razy,zazwyczaj gdy komputer był obciążony.
    5Dm2 | 16-35 4L IS | 24-70 2.8L II | 85 1.8 | 100 2.8L

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez olek.tbg Zobacz posta

Dziś zgrywałem ponad 500 RAW-ów. Na LCD i przy 2-krotnym przeglądaniu plików IrfanView żadnych problemów. Po zgraniu plików do lightrooma wszystkie pliki wyświetlały się poprawnie. Podczas obróbki i sporego obciążenia komputera, pracując w module "develop" obrabiajac zdjęcie nagle plik się zepsuł. Wygląda to tak samo jak na zdjęciach z linku powyżej.
    Zdażyło mi się to do tej pory jakieś 3 razy,zazwyczaj gdy komputer był obciążony.
    Taa, LR potrafi zepsuć RAW'a (może do pomocy w psuciu potrzebny mu Windows, tego nie wiem, bo nie mam MAC'a). Kiedyś, kiedy zajmowałem się "profesjonalną" produkcją audio, komputery zawsze pracowały na granicy możliwości i to były tzw. wypasione kompy. Dzisiaj średnio wypasiony laptop z MM wciąga jedną dziurką do nosa 100-śladową sesję audio, a przykuca przy pliku z 5D3 w LR/PS.

Uzależniony Awatar Max_im

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Widze coraz więcej problemów z tym aparatem. Aż włosy się jerzą na plecach jak czyta się takie rzeczy, coraz bardziej zniechęcają mnie takie niusy do zakupy tego body...
    Jak kupiłem markII to od razu miałem wątpliwości do niektórych rzeczy
    W tym aparacie nie widzę problemów żadnych.

Niedawno zgrywałem 800 rawów i wszystkie były ok
    Kiedyś dawno miałem problem z jakimś plikiem tylko było to tak dawno że nie pamiętam szczegółów (więcej niż 6 lat)
    I chyba było to z winy marnej karty
    Ostatnio edytowane przez Max_im ; 04-02-2013 o 06:46

Miasto
    Tarnobrzeg

Mój komputer jakiś "wypasiony" niestety nie jest, i to jego obstawiałbym jako winnego

Używam piątki z kartą SanDisk UDMA CF 16 GB Extreme III

litości... wypasiony, czy niewypasiony, sprawny sprzęt danych nie powinien uszkadzać. Wydajność hardware'u nie ma tu nic do rzeczy. Gdzieś musi być defekt. Albo w sprzęcie, albo w oprogramowaniu. Może to dysk, na którym są zapisane zdjęcia zaczął umierać i część danych jest uszkodzona?

Miasto
    Tarnobrzeg

Też możliwe, dysk już od dawna daje sygnały,że jego czas dobiega końca...

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Mój komputer jakiś "wypasiony" niestety nie jest, i to jego obstawiałbym jako winnego

Używam piątki z kartą SanDisk UDMA CF 16 GB Extreme III
    W sensie to jakiś starszy pentium czy coś w okolicach core duo?
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez ASH666 Zobacz posta
    Może to dysk, na którym są zapisane zdjęcia zaczął umierać i część danych jest uszkodzona?
    ja tak właśnie miałem

Miasto
    Tarnobrzeg

Core 2 Quad

Miasto
    Poznań

Uff przeczytałem cały wątek, nie było łatwo :-)
    Wiem że, pytania może nie związane z tematem do końca, jednak tu się pyta o wszystko.
    pytanie 1
    Ile mniej więcej zmieści się zdjęć (RAW) na karcie pamięci? np 32GB, z 5DIII. Wiem że to wszystko "zależy", jednak jakąś przybliżoną wartość podaje aparat i o tą właśnie wartość mi chodzi. Chciałbym wiedzieć w jakiej pojemność karty się zaopatrzyć :-) jak tylko dojedzie moja piąteczka.
    Jakich Wy używacie pojemności? Tylko proszę o podejście delikatnie do tego pytanie, wiem że każdy ma inne predyspozycje i przyzwyczajenia.
    pytanie 2
    Czy korzysta ktoś z was, ze Phottix Strato II i 5DIII

Strona 296 z 372 PierwszyPierwszy ... 196246286294295296297298306346 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów