Ok dotarł do mnie 5d, więc jak to często i gęsto bywa zabrałem się za focenie wszystkiego. Ale na poważnie to porównałem dwie puszki 5dIII i 1dsIII, pod względem Af, WB, szybkości i paru jeszcze bajerów.
Z racji tego, iż moje ręce przyzwyczaiły się do 1, dokupiłem odrazu oryginalnego gripa do 5, rzecz bardzo zacna, świetnie leży w dłoni, generalnie jak dla mnie warto nabyć. Ale nie o tym: Af szybkość wg bardzo porównywalna, choć w ciemniejszych miejscach wygrywa 1ds (szybciej ustawiał ostrość), no może generalnie ciut szybszy jest ds, co do powtarzalności, hmm ciężko powiedzieć, tutaj dałbym remis. Ale już dla mnie bardzo ważna sprawa jaką jest automatyczny WB w 5 bije na głowę 1, wiem wiem jest przecież RAW więc itp ale jednak bardzo ułatwia sprawę tak mała rzecz. Zobaczę jak spraw będzie się miała z wytrzymałością baterii, w 1 robię bez problemu blisko 2 tyś zdjęć, tutaj mam 2 oryg. aku zobaczymy. Jeśli ktoś miałby jakieś pyta odnośnie tych dwóch puszek to w miarę możliwości postaram się odpowiedzieć.
Acha taka mała rzecz jak auto iso bardzo pomaga uważam, że jeden z lepszych wynalazków .
pozdr