Strona 292 z 372 PierwszyPierwszy ... 192242282290291292293294302342 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 911 do 2 920 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Ja troszkę z innej beczki, swojego czasu kilku użytkowników pisało o rozkalibrowaniu się AF podczas nieużywania aparatu- leżenia w torbie czy szafie. Czy to odosobnione przypadki? Skąd to się bierze i co zrobiliście z tym dalej?

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez tryton Zobacz posta
    A czy jest sens kupować jeszcze szybszą, ewentualnie jaka prędkość maksymalna ma sens? Mówię o CF oczywiście.
    Czy ma to sens to już musisz chyba sam podjąć decyzję.
    Tutaj masz dokładny test co do szybkość pamieć na 5d III

Rob Galbraith DPI: Canon EOS 5D Mark III

Pzdr
    G
    CANON Laik

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Gregolius Zobacz posta
    Czy ma to sens to już musisz chyba sam podjąć decyzję.
    Tutaj masz dokładny test co do szybkość pamieć na 5d III

Rob Galbraith DPI: Canon EOS 5D Mark III

Pzdr
    G
    Dzięki za link. Widzę, że generalnie najlepiej śmiga na Lexarach.

A teraz sprawa AF. Przyznaję, że jeszcze nie opanowałem do końca tego tematu, ale jedno zauważyłem: w skali makro śledzenie poruszającego się obiektu nie należy do mocnych punktów tego sprzętu. Mam cichą nadzieję, że to mój brak umiejętności. Może też konieczność zmiany 100 f2,8 na nowszy model czyli L. Jeśli ma ktoś doświadczenia ze śledzeniem (np. owada) to prosiłbym o komentarz.
    W uzupełnieniu informacji podam, że robiłem na różnych trybach.
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Coś już napisał Awatar wuqa
    Miasto
    Chelm

Szukam informacji na temat porównania autofocusów w 5d mark III vs. D800 podczas pracy w trudnych i bardzo trudnych warunkach oświetleniowych. Pomijam kwestie rozdzielczości, DR, itp. Interesuje mnie tylko szybkość i skuteczność AF w tych aparatach.
    Może ktoś miał okazję bezpośredniego porównania? Może jakieś linki?

Uzależniony Awatar arrow

Ja wychodzę z zalozenia ze nie ma sensu kupowac szybszej niz mozliwosci naszego aparatu ale jak masz na to fundusze to czemu nie

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
    Canon FF

Uzależniony Awatar arrow

Cytat Zamieszczone przez tryton Zobacz posta
    Dzięki za link. Widzę, że generalnie najlepiej śmiga na Lexarach.

A teraz sprawa AF. Jeśli ma ktoś doświadczenia ze śledzeniem (np. owada) to prosiłbym o komentarz.
    W uzupełnieniu informacji podam, że robiłem na różnych trybach.
    Przy tak malych glebiach nie wiem czy jakiekolwiek sprzet wyrobi tu chyba doswiadczenie jest najbardziej pomocne i szczescie

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
    Canon FF

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta
    Ja wychodzę z zalozenia ze nie ma sensu kupowac szybszej niz mozliwosci naszego aparatu ale jak masz na to fundusze to czemu nie
    Mi właśnie chodziło o to, żeby wiedzieć jakie są możliwości body żeby nie przepłacać za kartę. W sumie nikt mi nie odpowiedział na to pytanie.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta
    Przy tak malych glebiach nie wiem czy jakiekolwiek sprzet wyrobi tu chyba doswiadczenie jest najbardziej pomocne i szczescie
    Mam to na uwadze. Ale po prostu zauważyłem, że nie umiem np zrobić tak, żeby mając ostrość na tło szybko złapał ostrość na pojawiający się w kadrze obiekt (przy różnych ustawieniach). Ale jak pisałem to może być jeszcze kwestia mojego braku doświadczenia z tym AF (dlatego spytałem czy ktoś już takie doświadczenie ma).
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Ok dotarł do mnie 5d, więc jak to często i gęsto bywa zabrałem się za focenie wszystkiego. Ale na poważnie to porównałem dwie puszki 5dIII i 1dsIII, pod względem Af, WB, szybkości i paru jeszcze bajerów.
    Z racji tego, iż moje ręce przyzwyczaiły się do 1, dokupiłem odrazu oryginalnego gripa do 5, rzecz bardzo zacna, świetnie leży w dłoni, generalnie jak dla mnie warto nabyć. Ale nie o tym: Af szybkość wg bardzo porównywalna, choć w ciemniejszych miejscach wygrywa 1ds (szybciej ustawiał ostrość), no może generalnie ciut szybszy jest ds, co do powtarzalności, hmm ciężko powiedzieć, tutaj dałbym remis. Ale już dla mnie bardzo ważna sprawa jaką jest automatyczny WB w 5 bije na głowę 1, wiem wiem jest przecież RAW więc itp ale jednak bardzo ułatwia sprawę tak mała rzecz. Zobaczę jak spraw będzie się miała z wytrzymałością baterii, w 1 robię bez problemu blisko 2 tyś zdjęć, tutaj mam 2 oryg. aku zobaczymy. Jeśli ktoś miałby jakieś pyta odnośnie tych dwóch puszek to w miarę możliwości postaram się odpowiedzieć.
    Acha taka mała rzecz jak auto iso bardzo pomaga uważam, że jeden z lepszych wynalazków .
    pozdr
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Coś już napisał Awatar Hadrian
    Miasto
    Wawa

Domyślnie 5DmkIII w praktyce

Auto iso da sie wymusić w ds

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cytat Zamieszczone przez Hadrian Zobacz posta

jak????

--- Kolejny post ---

jak????

--- Kolejny post ---

jak????

Strona 292 z 372 PierwszyPierwszy ... 192242282290291292293294302342 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów