Tak lightroom 4 otwieraz 5III.
Tak lightroom 4 otwieraz 5III.
4.0 nie, ale jesli zrobi sie update do najnowszego to nie bedzie problemu (nie pamietam ktora poprawka wprowadzila czytanie rawow z 5d3).
Wiem, ze gdzies o tym juz pisaliscie ale o co chodzi z tymi podswietleniami potwierdzenia AF'a? Na jasnym tle go nie ma a na ciemnym jest - tak ma byc??
Ono jest zawsze, tylko jest na tyle slabe ze go czasem nie widac, tym bardziej ze przy tylu punktach AF trzeba czasen poszukac po matowce ktory jest aktywny. Pomaga wlaczenie wyswietlania linii, wtedy calosc blyska na czerwono i latwiej to zauwazyc.
Podświetlenie potwierdzenia AF ma 3 warianty: brak, auto, zawsze. W opcji "Auto" na jasnym tle nie błyska, a na ciemnym błyska, reszty opcji nie muszę tłumaczyć. Natomiast sama widoczność aktywnych punktów (o ile masz aktywne punkty ustawione na zawsze widoczne) pozostawia wiele do życzenia, bo w ciemnych warunkach typu koncert nie widać ich, bo się nie świecą (oprócz momentu potwierdzenia). To Canon obiecał poprawić w nowym FW, które ma ukazać się w kwietniu po południu.
No wlasnie... :sad:
To jeszcze dwa pytania odnosnie rawow i programu do zainstalowania:
1. czemu rawy nie maja podgladu? W deesie rawy moge sobie podejrzec normalnie bez potrzeby otwierania w programie - tu jest tylko ikona - wiecie cos?
2. Na Mac OSX nie moge zainstalowac oprogramowania bo krzyczy, ze potrzebuje uprawnien administratora a to ja jestem adminem ;-) - mial ktos taki problem?
Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 13-01-2013 o 09:51
Ad2. Jako to wersja OSX? Pewnie to są domyślnie ustawiania GateKeeper-a.
Ad1. Rozumiem ze mowisz o podgladach w OSX? Musisz miec za stara wersje ktora nie obsluguje plikow z 5D3.
Ad2. Wydaje mi sie ze to o to chodzi - zaznaczyc dowolne zrodlo przy instalacji programow.
No niestety nie dziala.
Mam najnowsza wersje OSa Mountaina 10.8 i zaznaczone to co pokazales :-(
Rzecz sie dzieje dokladnie ta sama i na Mac Booku Pro i MacuPro