6d / 40d / Samyang 14 / Sigma 35 / 85L / Pocket Wizard
A ja mam problem z nową piątka i kartą Kingston Elitepro 133x 32MB, wyskakuje mi error 02 i pisze żeby sformatować kartę. Formatuje ją, włączam ponownie i znów to samo. Formatowałem w czytniku i nic się nie zmieniło. Ta sama karta na 50D hula aż miło. W czym może być problem?
Używać z 50D. Skoro karta nie współpracuje dobrze z nową 5tką, to ja bym kej już nie zaufał.
Wysłane via Tapatalk z Galaxy S+
Było trochę słodzenia z mojej strony to teraz kilka narzekań
Obrabiam właśnie kolejne zlecenie z 5d mk III i coraz bardziej denerwuje mnie sposób w jaki mk III mierzy światło- jak dla mnie jest często totalnie nieprzewidywalny. O ile przy jednolitych scenach jest w miarę ok to przy białej sukni panny młodej po prostu nie jestem w stanie często przewidzieć jak naświetli - choć częściej raczej sporo niedoświetla- np. naświetla tak aby nie przepalić sukni ślubnej, a później nie mogę z kolei rozjaśnić RAWA bo od razu jest przepał. Dodatkowo odnoszę wrażenie, że mk III ma jednak niższy zakres tonalny od mk II i to sporo, jak również że znacznie trudniej odzyskać przepały i niedoświetlenia niż w mk II. Dzisiejszy plener: las, dosyć jednolite światło, biała suknia panny młodej i czarny garnitur pana młodego i nie ma opcji aby wyciągnąć zdjęcie chociaż o 1 EV- natychmiast jest przepał na sukni. Wiem wiem...na optycznych w teście wyszło ,że jest tak samo jak w mk II. Miałem mk II i z praktyki mam jednak zupełnie inne wrażenie. Jakie są Wasze odczucia jeśli o to chodzi?