Strona 26 z 372 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Uzależniony

Domyślnie

apropos SD. Czy jest gdzieś potwierdzenie w manualu że mkIII obsługuje karty eye-fi ?

bo jakby tak na CF zapisywać RAW a na SD małe jpgi i je odrazu mirrorować na tablet byłby ostatecznie rozwiązany temat podglądu online na wiekszy ekran.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 31-03-2012 o 12:46

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

5D Mark III obsługuje Eye-Fi. Było o tym pisane nie raz - w menu jest opcja do konfigurowania ich. Czytajcie ze zrozumieniem

Domyślnie

Na dobrą sprawę konfiguracja Eye-Fi odbywa się raz na komputerze / ipad'zie.

Po włożeniu do Mark III "po prostu działa". Jak zresztą w każdym innym aparacie, nie mającym "natywnego" wsparcia Eye-Fi.

Ja przesiadłem się z cropa (60D), na którym max używalne dla moich potrzeb ISO to było 1600. Teraz mam limit na 6400 i niczym się nie stresuję. Lampy powoli pokrywają się kurzem....

Polecam tym użytkownikom cropa, którzy są zdecydowani na FF. Dla posiadaczy mk2 to może nie być wystarczający szok uzasadniający taki wydatek :-)

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ustawianie Eye-Fi jest na 344 i 345 stronie instrukcji w języku angielskim.

Lampy systemowe oprócz tego że błyskają mają jeszcze jedną użyteczność - wspomagają AF w trudnych warunkach Ale 5D3 radzi sobie i bez tego, zwłaszcza jesli ISO 1600 wystarcza

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie

Dopiero teraz przeczytałem Twoją recenzję i muszę przyznać, że to jedna z najlepszych jeśli nie najlepsza recka jaką czytałem. Chapeau bas.

Uzależniony

Domyślnie

ja tam mam żal do czachy za tak fajny opis bo znowu szargają mnąwątpliwości brać czy nie brać. poki co nie wiem czy mega AF jest warty dopłaty 7K. w mkII sobie przez te 3 lata jakoś radziłem

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie

Mam to samo, właśnie zastanawiam się, co mógłbym sprzedać bo jakoś mi się wydaje, że sam AF jest wart dopłaty. Zwłaszcza gdy człowiek pomyśli ile fot poszło do kosza, bo AF w II nie zdążył

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Czy w 5DIII można ustawić wybieranie punktu AF joystickiem od razu, bez wcześniejszego wciskania przycisku zmiany punktów pod kciukiem?
    Tak jak w każdym korpusie Canona, który ma joya :-P.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    Mam to samo, właśnie zastanawiam się, co mógłbym sprzedać bo jakoś mi się wydaje, że sam AF jest wart dopłaty. Zwłaszcza gdy człowiek pomyśli ile fot poszło do kosza, bo AF w II nie zdążył
    Gdyby mną targały takie wątpliwości to już bym kupował III, tym bardziej, że na alledrogo już chodzą po 11,5k ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    ja tam mam żal do czachy za tak fajny opis bo znowu szargają mnąwątpliwości brać czy nie brać. poki co nie wiem czy mega AF jest warty dopłaty 7K. w mkII sobie przez te 3 lata jakoś radziłem
    Jakie 7k ?? Dopłata jest póki co 5,5k.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 26 z 372 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów