Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie 5DmkIII w praktyce

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    chciałem sobie odpuścić pisanie, ale moja irytacja jakoś nie maleje.
    aparat, 5d3, po przeleżeniu w torbie 2 dni, bez najmniejszej opcji zderzenia choćby z komarem, przestał regularnie trafiać.

wcześniej bez żadnej korekty trafiał z dosłownie każdym obiektywem, z metra i ze 100, na 1.2 i na f10.
    dziś na plenerze musiałem jak za dawnych lat co zdjęcie sprawdzać podgląd i ew. wprowadzać korekty w micradjust.

leży przede mną 5d3. jakiś metr na lewo w szufladzie mam młotek. i dziwne myśli przychodzą
    Heh, a co powiesz na to, ze u mnie 85 1.8 miala korekcje -2, polezalo to wszysko w szafie za dwa miechy, przed wajacjami robie probny przestrzal i co? 85 laduje na +8. Reszta szkiel bez zmian. Moze te problemy to wina jakiegos tajemniczego promieniowania ?

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Coś już napisał

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

No ciekawe to jest?
    A sprawdził ktoś program do kalibracji FoCal?

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Heh, u mnie 85 1.8 miala korekcje -2, polezalo to wszysko w szafie za dwa miechy, przed wajacjami robie probny przestrzal i co? 85 laduje na +8.
    Obstawiam szwankującą przysłonę. Jak mój 17-85 zaczął tak robić, to po niedługim czasie wyskoczył Err 01.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Heh, a co powiesz na to, ze u mnie 85 1.8 miala korekcje -2, polezalo to wszysko w szafie za dwa miechy, przed wajacjami robie probny przestrzal i co? 85 laduje na +8. Reszta szkiel bez zmian. Moze te problemy to wina jakiegos tajemniczego promieniowania ?
    Arra...A ty chyba masz 5D2 z tego co widzę w stopce...Wymieniłaś na 5d3?

Mój działa póki co prawidłowo, ale z pewnością sprzętu nie używam tak intenstywnie jak Adam.
    Focalem parę szkieł poustawiałem. Czasem są pewnie odchyły przy kolejnych testach na tym samym szkle. Może jednak to być bardziej moja wina, niż aparatu. Poza tym z tego co sprawdzam na wykresach, część zdjęć ma niemal identyczne wyniki na różnych ustawieniach microadjustment.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów