(SET problem)
Firmware mam najnowszy i to raczej mechaniczny problem, czuć jak coś go hamuje ale nie zawsze??:
Wymiana towaru ze wzgledu na wade to tylko do 7 dni :sad: ?
(SET problem)
Firmware mam najnowszy i to raczej mechaniczny problem, czuć jak coś go hamuje ale nie zawsze??:
Wymiana towaru ze wzgledu na wade to tylko do 7 dni :sad: ?
Przy zakupie na odległość (tj. poza siedzibą sklepu) masz 10 dni na zwrot nieużywanego towaru bez podawania przyczyny. W innych sytuacjach wszystko zależy od dobrej woli sprzedawcy. W przypadku wady, jeżeli kupiłeś aparat jako osoba fizyczna, możesz skorzystać z niezgodności towaru z umową (jest na to dwa lata, przez bodaj pierwsze 6 miesięcy domniemuje się, że wada występowała w chwili wydania towaru, później trzeba to samemu udowodnić).
sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubny
Co do ziarna to raczej odpada, znalazłem nie cykliczność tego problemu.
Przycisk blokuje się tylko w określonych pozycjach pokrętła szybkiej kontroli a dokładnie to są 3 "stopnie" (przesuwy kółkiem).
Dzieki strideer, jade dziś po obiektyw do sklepu to będe próbował wymienić.
Canon odmówił wymiany aparatu na nowy ze względu na wykonanie więcej niż 100 zdjeć.
Zostaje tylko serwis.
kupowałeś w Krakowie może?
Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8
witam,
namierzylem filik na youtube o custom ustawieniach (C1,C2,C3) Canon 1DX & 5D Mark III Custom Settings - YouTube chcialem sprawdzic w praktyce na swojej puszce te ustawienia, ale ... jest to nowy i jeszcze nieokielznany nabytek. W miejscach w ktorych on ma ustawione iso na 500 ja mam pusty kwadrat i nie dam rady nic ustawic tzn po wcisnieciu "Q" mam tam puste pole ... czy ktos mam podobnie, czy ktos moze mni przekierowac na jakis tourturial krok po kroku ? wielkie dzieki
Vertax Battery Grip dla Canon 5D Mark III - Optyczne.pl
Już jest u nas
Świetna cena.
Mógłbyś bardziej sprecyzować? Wszystko co gość ustawił możesz również ustawić Ty. Jeśli uważnie oglądałem, to gość ustawia Auto ISO 600-25000 (przynajmniej w C1 i C2 ma ISO 600-25000, potem już mniej uważnie słuchałem), więc gdzie tu ISO 500? Widać natomiast czas 1/500 przy omawianiu C3. Jeśli tam masz ten "pusty kwadrat" po wcisnięciu Q, to pewnie masz aparat w trybie priorytetu przysłony - w tym trybie czas pokaże Ci aparat dopiero po zmierzeniu światła. "Kwadrat" od ISO jest z prawej strony.
Tutorial krok po kroku dostałeś drukowany razem z aparatem. Jest bardzo przystępny, tylko trzeba go przeczytać. RTFM
Od nowej piątki (5D Mark III) przede wszystkim spodziewano się poprawnego autofocusa. Pod tym względem w stosunku do poprzednich modeli widać znaczącą poprawę. Teraz można jedynie narzekać na gorszy egzemplarz danego obiektywu, same pomiary są w dużej mierze powtarzalne.
Pewną trudnością jest przestawienie swojego myślenia. Do wyboru mamy znacznie większą liczbę punktów krzyżowych lub podwójnie krzyżowych. Szybki dobór odpowiedniej charakterystyki w Al Serwo, nie jest bez znaczenia. Aparat trzeba odpowiednio ustawić do fotografowanej sceny. Do dyspozycji jest kilka predefiniowanych ustawień. Proponuję jednak poeksperymentować z własnymi nastawami.
W stosunku do poprzednich modeli pogłębiło się niedoświetlanie. W niektórych przypadkach błąd może wynieść nawet – 1 i 1/3 EV.
Szum w Canon 5D Mark III, jest mocniej wyfiltrowany z koloru – przez co łatwiej go zaakceptować. W Mark II, ma on podobną strukturę dla ISO 3200, ale występujące kolorowe przebarwienia stawiają zdjęcie o stopień niżej.
Canon 5D Mark III f8 1/40s ISO 3200
Canon 5D Mark II f8 1/40s ISO 3200
http://lmstudio.pl/wp-content/upload...ISO-3200-1.jpg
Canon 5D Mark I f8 1/40s ISO 3200
http://lmstudio.pl/wp-content/upload...0-ISO-3200.jpg
http://lmstudio.pl/wp-content/upload...ISO-3200-1.jpg
Aparat zasługuje na wyraźnie wyższą dynamiką obrazu i głębię kolorów niż to zaoferowano. Na zdjęciach, zdecydowanie brakuje większej ilości szczegółów. Do zdjęcia wkracza mocno banding, a w szarościach mamy za dużo uproszczeń przez co obraz wydaje się płaski.
Canon 5D Mark III f2.8 1/100s ISO 400 (wypełnienie +30)
Canon nie posiada dużej szybkostrzelności i zbyt wielkiego bufora, bardzo mocno uczulam na karty pamięci – powinny mieć jak najwyższe transfery jeśli chcemy korzystać ze zdjęć seryjnych w RAW.
Nie miałem możliwości przetestowania nowej lampy, ale należy pamiętać że Canon wprowadził pewne modyfikacje przy wyzwalaniu światła przez stopkę systemową dlatego warto przed zakupem akcesoriów pochodzących od firm trzecich dobrze sprawdzić czy będą kompatybilne.