Strona 198 z 372 PierwszyPierwszy ... 98148188196197198199200208248298 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 971 do 1 980 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Linki, linki ..

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kristiang Zobacz posta
    Witam, czy testował ktoś z Was Pocekty Flex TT5 na mk3 ?
    Mam problem z synchronizacją, w aparacie czasy są ok ale przy wyzwoleniu migawki pojawia się czas 1/200s Testowałem już wszystkie ustawienia i dalej to samo Dzięki z góry za pomoc
    To się Kolego obudziłeś ;-) Nowe Pockety jeszcze nie współpracują z nowym body. Czekamy na aktualizacje.

Wysłane via Tapatalk z Galaxy S+

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Linki, linki ..
    Za 12oo są dostępne od ręki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    Z tego co kojarzę to tak się nie da i nie dało w 5d2, aby jeden przycisk blokował ekspozycję i AF.
    Oczywiście, że się da i nie wyobrażam sobie, abym mógł pracować na innych ustawieniach.

Czy ktoś wie, jak to wygląda w 5DIII? Da się jednocześnie zablokować AF i ekspozycję wciśnięciem spustu migawki do połowy?
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Domyślnie

epicure Jak bede mial czas to sprawdze, chyba ze ktos mnie uprzedzi ?

Początki nałogu

Domyślnie

Jednym klawiszem blokujesz ekspozycje i ustawiasz AF- tak? Jest taka możliwość w 5dIII? Ja nie znalazłem. Bardzo też ciekaw jestem, która to była opcja w 5d2 z ciekawości? Trochę mnie to dziwi przyznam z jednej prostej przyczyny-w 5tce (z wyjątkiem trybu matrycowego) każdy pomiar światła działa w centrum. Czyli ostrość masz np na krawędzi kadru a pomiar blokujesz w centrum...hmmm...trochę mało przydatne. Świetna opcja i tak zawsze robiłem w Nikonie tylko jest jedno ale-tam pomiar działa w połączeniu z punktem ostrości.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 07-06-2012 o 15:58
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Domyślnie

Bardzo też ciekaw jestem, która to była opcja w 5d2 z ciekawości?
    Nie wiem, chyba zawsze tak miałem. C.FnIV 1 mam ustawione na 1 (Pomiar + AF start/AF stop), ale na 0 i 4 spust migawki też działa w ten sposób. W ogóle nigdzie nie znalazłem możliwości ustawienia, aby po wciśnięciu spustu migawki do połowy blokowała się ostrość, ale nie ekspozycja.

Trochę mnie to dziwi przyznam z jednej prostej przyczyny-w 5tce (z wyjątkiem trybu matrycowego) każdy pomiar światła działa w centrum. Czyli ostrość masz np na krawędzi kadru a pomiar blokujesz w centrum...hmmm...trochę mało przydatne. Świetna opcja i tak zawsze robiłem w Nikonie tylko jest jedno ale-tam pomiar działa w połączeniu z punktem ostrości.
    Korzystam tylko z pomiaru matrycowego.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Coś już napisał Awatar many74

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrr Zobacz posta
    Gripy już dostępne w PL
    Witaj pokaż no to mi palcem niech uwierze że śnie. Gdzie to tak jest to chętnie ba bardzo chętnie kupię

Początki nałogu

Domyślnie

epicure;1082928]Nie wiem, chyba zawsze tak miałem. C.FnIV 1 mam ustawione na 1 (Pomiar + AF start/AF stop), ale na 0 i 4 spust migawki też działa w ten sposób. W ogóle nigdzie nie znalazłem możliwości ustawienia, aby po wciśnięciu spustu migawki do połowy blokowała się ostrość, ale nie ekspozycja.Korzystam tylko z pomiaru matrycowego.
    Acha...na matrycowym...to o czym my mówimy... No to na matrycowym będzie Ci się blokować i ostrość i ekspozycja na domyślnych ustawieniach. Ostrość domyślnie blokuje się podczas przyciśnięcia spustu do połowy (jeżeli nie masz włączonego servo! lub AI focus) Przełącz na matrycowy i jesteś w domu. Innej opcji wg mnie nie ma.

Jak chcesz żeby blokowała się ostrość a nie ekspozycja to zmień pomiar na inny niż matrycowy. Tyle.

Reasumując, aby mieć swoje ulubione ustawienia to musisz wyłączyć servo, włączyć matrycowy i ustawienia domyślne. Jeżeli się mylę to proszę o korektę.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 07-06-2012 o 21:12
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Domyślnie

Acha...na matrycowym...to o czym my mówimy... No to na matrycowym będzie Ci się blokować i ostrość i ekspozycja na domyślnych ustawieniach.
    I o to mi chodziło.

Jak chcesz żeby blokowała się ostrość a nie ekspozycja to zmień pomiar na inny niż matrycowy. Tyle.
    Mam inną metodę, przy użyciu przycisku AF-ON. Działa nawet przy matrycowym.

Strona 198 z 372 PierwszyPierwszy ... 98148188196197198199200208248298 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów