Strona 19 z 372 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    AWB faktycznie lepszy (w tym przypadku) na mk3, co do szumu to praktycznie 1:1
    Bo trzeba wiedzieć na co zwracać uwagę...
    Na 3200 faktycznie podobnie, różnica wręcz pomijalna. Na 6400 różnica jest już wyraźnie widoczna, dodatkowo MkII daje znać o swojej największej słabości - zaczyna wyłazić banding. Na 12800 różnica to już przepaść.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zwróćcie uwagę na przejscie koloru na świeczce - dolny pasek - tuż nad lampą Alfy. Różnica jest zarówno na 3200 jak i na 12800. Coś dziwnego dzieje się na 5D2.

Bywalec Awatar Jerzy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie wiem czy już ktoś poruszał ten temat a może ta funkcja była w MKII ale jestem bardzo zadowolony z programowalnego punktu ustawienia ostrości.Oddzielnie dla kadrów poziomych i pionowych.Przekręcam aparat i już mam punkcik gotowy który sobie zaprogramowałem.
    Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
    http://www.maxmodels.pl/juras.html

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerzy Zobacz posta
    Nie wiem czy już ktoś poruszał ten temat a może ta funkcja była w MKII ale jestem bardzo zadowolony z programowalnego punktu ustawienia ostrości.Oddzielnie dla kadrów poziomych i pionowych.Przekręcam aparat i już mam punkcik gotowy który sobie zaprogramowałem.
    Ta opcja była dostępna od modelu 7D. 5D mrkII nie ma tego.

Szkoda, że nie ma jeszcze dostępnych gripów, ale to samo było z mrkII i 7D. Wpuścili tego w rynek jak na lekarstwo. Mi się wtedy poszczęściło.

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Na 3200 faktycznie podobnie, różnica wręcz pomijalna. Na 6400 różnica jest już wyraźnie widoczna, dodatkowo MkII daje znać o swojej największej słabości - zaczyna wyłazić banding. Na 12800 różnica to już przepaść.
    widzę, że coraz więcej ludzi zaczyna to dostrzegać...I to jest to, na czym mi najbardziej zależy. Na drugim miejscu AF. O ile f1.4 radzi sobie w większości przypadków bez lampy, o tyle f2.8, a tym bardziej f4 to już niestety ciężko przy słabym świetle.
    Ostatnio edytowane przez Thomason2005 ; 30-03-2012 o 10:10

Dopiero zaczyna Awatar kymaj
    Miasto
    łomża

Domyślnie

tez dokladnie tak samo to widze, u mnie ISO na 1 miejscu potem AF i 60 klatek przy video.... ale ciagle sie gryze czy dokladac te 5tysi do 3 czy 2 ..... ech

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jeszcze mała rozkminka o AF. Jak już gdzieś wcześniej wspomniałem wczoraj fotografowałem brykającego psa - czarnego, wiec seria 1D też by nie miała łatwo. Nigdy też nie byłem zwolennikiem trybów servo, wiec z nich raczej nie korzystałem. Wczoraj sie przemogłem aby sprawdzić jak to mniej więcej działa w nowej "piątce" - zmieniłem pare razy ustawienia, ale nie jestem w stanie wyciągnąć zadnych wniosków .. albo sie rozleniwiłem i nie chciało mi sie testowac roznych ustawien czulosci, przyspieszen itd itd itd. Za duzo tego

W czasie fotografowania widać że aparat stara się śledzić obiekt, bo nawet jeśli na cos wyostrzymy a potem zmieniamy kadr, to punkty AF wedruja razem z obiektem w kadrze. Używałem 135L i myslę że to było po części problemem - start psa zaczynał się w znacznej odległości gdzie zlewał się z żywopłotem .. i tam lądowała ostrość jeśli AF nie zauważył ruchu. Ciekawe czy lepiej by sobie radził, gdyby w tle nie było niczego utrudniającego ostrzenie lub ew. użył bym większej ogniskowej i namalował na psie białe kropki lub paski

PS. Fotka nie jest w 100% ostra, ostrosc jest gdzies na łopatce.
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 30-03-2012 o 11:13

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    PS. Fotka nie jest w 100% ostra, ostrosc jest gdzies na łopatce.
    na f2.0?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Tak, na 2.0 .. wiec pysk nie ostry bo jest poza GO .. ale aparat mogl sie domyslic ze chce miec ostry leb

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Tak, na 2.0 .. wiec pysk nie ostry bo jest poza GO .. ale aparat mogl sie domyslic ze chce miec ostry leb
    IMHO klasyczny user error - nie włączyłeś wykrywania uśmiechu!
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Domyślnie

IMHO klasyczny user error - nie włączyłeś wykrywania uśmiechu!
    Nie, tu jednak wychodzi kiepskość 5D Mark III. Opcję rozpoznawania łbów ma dopiero 1D X.

Strona 19 z 372 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów