Rzecz w tym że on wcale dużo nie kosztuje .. to PLN stoi bardzo nisko powodując taki a nie inny przelicznik![]()
Rzecz w tym że on wcale dużo nie kosztuje .. to PLN stoi bardzo nisko powodując taki a nie inny przelicznik![]()
5DII na wejściu był tani ale co z tego jak nieosiągalny w kraju.
Potem ceny wyleciały w kosmos przez kryzys i w takich był osiągalny w polandii, kolega jednak i tak jechał wtedy po niego do Berlina bo z gripem był od ręki (chodziło o grip) i kosztował go grubo ponad 10 kPLN.
Także tańszy to on był u nas, ale wirtualnie.
R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8
Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D
Ja kupowałem 5DII dwa lata temu. Półki w sklepach uginały się od pudeł z tym aparatem, a kosztował mnie on około 11 tysiaków w kicie z 24-105.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
Gdybyś nie wymyślał sobie nieistniejących problemów, nie miałbyś kłopotów z ich rozumieniem. Problem "mieszania z błotem EOSów i wychwalania Nikonów" nie ma miejsca, przynajmniej nie w tej dyskusji i na pewno nie z mojej strony. Nie jestem też krytykiem Canona, bo w równym stopniu wyrażam swoje uwagi wobec produktów różnych marek. Canona zazwyczaj chwalę, jeśli już.
Miałem ochotę wyrazić swoje zdanie o cenie 5DIII i pewnie skończyłoby się na jednym poście. Skoro jednak zapraszacie mnie do polemiki, przedstawiając swoje argumenty, to już sobie darujcie przytyki o ciągłym narzekaniu (ciągłym? raptem kilka postów, głównie odniesień do innych wypowiedzi). Widzę, że jesteście przewrażliwieni, więc nie będę już Was stresował i nie będę wywlekał kwestii cenowych dotyczących nowej piątki. Nie obiecuję jednak, że nie odniosę się do nich, jeśli już padną z innej strony.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
epicure masz we mnie sprzymierzenca , bo cena 5D III jest rzeczywiscie z kosmosu , jak ceny rowniez nowych super teleobiektywow .
Tylko , ze ja nie narzekam a dzialam i przeszedlem do N i kropka .
Nie zauważyłem żeby epicure ciągle narzekał - ot naszło go to wylał swoje żale- ma do tego przecież prawo. Inna rzecz że niestety mylące jest, że 5D mkIII powinien kosztować tyle samo na starcie co poprzednik, bo tak na prawdę poprzednika nie było. Canon zrobił zamieszanie z nazwami, a w rzeczywistości następca 5D mkII dopiero powinien wyjść. Póki co jak ktoś uważa że to co mu dają w nowej piątce jest nieprzydatne to można kupić starą.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-06-2012 o 16:47
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
??? One shot HDR gdzie przy ruchomych obiektach inaczej sie nie da (wysokie trawy na wietrze, woda, ludzie).
Zawsze niebieskie niebo (juz widze w reporterce te filtry polowkowe z opcja automask highlight zakladane na lensy w 5dIII)
Zdjecia pod slonce... itd itp ...
Jestem szczerze zdumiony widzac ze ludziom ciezko sobie wyobrazic gdzie DR na poziomie 15EV moze sie przydać...
A po cholere iso3200 .. Dla D800 wystarczy wtedy iso400(-3EV) i po korekcie bedzie bez bandingu i zapasem 5 - 6 EV w swiatlach i szumem na podobnym poziomie. Taka sama sztuka raczej dobrze nie sknoczy sie dla 5dIII.
PS. Pomijam fakt co i ile kosztuje i jaka pucha komu pasuje ale pisanie o tym ze 5DIII ma git sensor i lepszego nie trzeba powoduje natychmiastowy opad rak.. Jakbym slyszał "Po co komu wiecej jak ISO400"..
Ale robicie jeszcze czasem jakieś zdjęcia, czy przy dzisiejszym poziomie technologii to już niemożliwe?
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!