Strona 188 z 372 PierwszyPierwszy ... 88138178186187188189190198238288 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 871 do 1 880 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

A ile wtedy kosztowało Ojro?
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

epicure, prosze .. nie płacz już, dziś dzień dziecka - zrób se prezent i kup w końcu tego Nikona i świat stanie się piękniejszy. serio.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Sprawdziłem (nie powiem w której części mieszkania i na czym ) w starym Czipie Foto zapowiedź/cenę Klasyka - wychodzi tyle samo 3.5 EURO.
    the silence is deafening

Początki nałogu

Domyślnie

Ale kogo zdaniem nie jest tyle warta?? Ludzie kupują i dla nich jest wart właśnie tyle za ile za niego płacą. Z tego co pamiętam 5dII tez nie był rewelacyjny a teraz już jest? znaczy się był na swoje czasy? Ale jakie są standardy na obecne o ile w ogóle gdzieś są?
    JA sie tak zastanawiam ile lat mozna psioczyć na system po co. Zmienić zapomnieć , cieszyć się idealnym rozwiązaniem jakim jest już legendarny aparat d800...
    CANON Laik

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    "Sens D800 to bazowe ISO", cała reszta to free lunch, choć niektórzy woleliby dopłacić do powiększonego - o 5 kl/s - zestawu.
    Sens dużego DR to duży DR przy czułości takiej, jakiej rzeczywiście używamy podczas robienia zdjęć.
    Niestety często nie jest to iso 100, ale tobie tego chyba nie trzeba tłumaczyć...

PS: Chociaż na iso bazowym też się czasem przydaje, np. nie musiałbym wywalać do kosza części zdjęć z ubiegłorocznych wakacji, kiedy to aparat do rąk dostała moja żona
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    PS: Chociaż na iso bazowym też się czasem przydaje, np. nie musiałbym wywalać do kosza części zdjęć z ubiegłorocznych wakacji, kiedy to aparat do rąk dostała moja żona
    Wiem, że się narażę na uśmieszki ale co tam: ja nigdy nie kasuje złych (ekspozycja) fotek, tylko dokupuję sobie Passporty, LightRoom 4 jest najlepszym przykładem dlaczego warto - nawet mama pstrykająca dziecko w przedszkolu/na boisku - zaraz po wyjęciu aparatu z pudełka kupić szybką kartę i ustawić raw+jpg.

/eot
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Na pewno nie dwa razy mniej, niż dziś.

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    epicure, prosze .. nie płacz już, dziś dzień dziecka - zrób se prezent i kup w końcu tego Nikona i świat stanie się piękniejszy. serio.
    Ależ ja nie płaczę. Ceny sprzętu foto nie są w stanie mnie doprowadzić do takiego stanu. Jedynie na niektórych filmach się wzruszam I nie chcę Nikona, bo mi on średnio pasuje pod wieloma względami. Chcę Canona, ale za rozsądne pieniądze. Teraz uważam, że jest za drogi i o tym piszę, zamiast łkać po kątach. Nikona kupię tylko wtedy, gdy mnie Canon do tego zmusi.

Cytat Zamieszczone przez Gregolius Zobacz posta
    Ale kogo zdaniem nie jest tyle warta??
    Oczywiście, że moim zdaniem. Wypowiadam się wyłącznie w swoim imieniu.

Ludzie kupują i dla nich jest wart właśnie tyle za ile za niego płacą.
    Ja też kupiłem kilka rzeczy za cenę wyższą, niż obiektywnie były one warte w porównaniu do produktów konkurencji. Kupiłem, bo miałem chcicę i trochę wolnego grosza w kieszeni. Nigdy jednak nie upierałem się przy tym, że moja decyzja miała jakiekolwiek uzasadnienie ekonomiczne.

Z tego co pamiętam 5dII tez nie był rewelacyjny a teraz już jest? znaczy się był na swoje czasy? Ale jakie są standardy na obecne o ile w ogóle gdzieś są?
    Rewolucyjny, nie rewelacyjny.

JA sie tak zastanawiam ile lat mozna psioczyć na system po co.
    Nigdy nie psioczyłem na system, przynajmniej nie na ten.

Zmienić zapomnieć , cieszyć się idealnym rozwiązaniem jakim jest już legendarny aparat d800...
    D800 nie jest dla mnie idealnym rozwiązaniem. Takich rozwiązań nie ma. A i zapomnieć nie będzie łatwo, bo koszt takiej zmiany długo by mi o niej przypominał...
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Domyślnie

Ale kogo zdaniem nie jest tyle warta?? Zmienić zapomnieć , cieszyć się idealnym rozwiązaniem jakim jest już legendarny aparat d800...
    Widzę, że zainspirował cię Czacha... według epicure, lojalnego użytkownika EOS, czasami trochę fanboja, ale na pewno człowieka, który wie co, gdzie i jak poustawiać w Szopie... (zresztą napisał wam to obu) nie kupi D800 bo póki co to się mu nie opłaca.
    A z legendy D800 nie ma się co śmiać, przykład praktyczny w poście 1843 jasno pokazuje gdzie jest Sony/Nikon a gdzie Canon w sensorach dostępnych (zarabiających na kolejne) na rynku. Ciekawe jaki tatar wyszedłby z podobnego kadru 5D3.
    the silence is deafening

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Chcę Canona, ale za rozsądne pieniądze. Teraz uważam, że jest za drogi i o tym piszę, zamiast łkać po kątach.
    Ja natomiast uwazam ze jest w przystepnej cenie i dlatego go kupiłem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Ja natomiast uwazam ze jest w przystepnej cenie i dlatego go kupiłem
    Nie sądzę, aby akurat "przystępna cena" była tutaj argumentem za jego zakupem w Twoim przypadku, ale niech będzie, że toleruję Twoje zdanie
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Strona 188 z 372 PierwszyPierwszy ... 88138178186187188189190198238288 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów