Gdzieś już tłumaczyłem dlaczego HDR z wielu obrazków i tak będzie mieć "zacieki". Do tego celu akurat aktualne Canony się nie nadają (być może 1Ds3).
Gdzieś już tłumaczyłem dlaczego HDR z wielu obrazków i tak będzie mieć "zacieki". Do tego celu akurat aktualne Canony się nie nadają (być może 1Ds3).
Słuchajcie, aktualnie jestem posiadaczem 50-tki i zdecydowałem się na przejście na FF. Waham się między 5d2 i 5d3. Nie uśmiecha mi się wydawać ~13000 PLN, za trójkę, z drugiej strony jak mam kląć na AF, to jestem w stanie to przęłknąć. Proszę napiszcie mi jak wygląda porównanie AF między 50d a 5d2. Jeśli jest podobny, to do moich hobbystycznych celów mi wystarczy, jeśli jest gorszy, to sam nie wiem...
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 23-05-2012 o 12:05
the silence is deafening
To tylko tak na szybko... W 50d AF mnie nie wkurza i gdyby taki był w 5d2, to by mi wystarczyło. Co do szkiełek to mam 17-40, 70-200 4IS, 50 1.4 i 85. Motywacją moją jest korzystanie z "magii pełnej klatki" i chęć dokupienia stalek 24 i 35. Wydatek na te szkła tylko dla cropa jest dla mnie wątpliwy.
Czy ma ktoś już doświadczenie jak 5dIII współpracuje z Sigmami 50 1,4 i 85 1,4 i mógłby się podzielić wrażeniami?
Oczywiście chodzi mi o AF i jego celność
Nie jeśli, tylko o ile gorszy, bo różnice wynikają bezpośrednio ze specyfikacji. w 50D masz wszystkie punkty krzyżowe - w MkII tylko centralny. Boczne w MkII to de facto nie są boczne, tylko trochę mniej centralne ;-)
Jeśli nie potrafisz żyć z metodą focus-recompose, to ten korpus nie jest dla ciebie.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
W mk2 autofocus jest, w mk3 autofocus działa.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
To co napisałem to prawda najszczerszaW mk2 (miewałem w studio ten aparat) obrazek jest super - ale fokus nie trafiał i zdarzało się, że obrazek był dużo gorszy niż ten z 40. Więc mk2 się nie zadomowił u mnie. Mk3 - zadomowi się na pewno.
Ostatnio edytowane przez Bernard ; 23-05-2012 o 13:01 Powód: Automerged Doublepost
pozdrawiam
Bernard Wybierała
Dzięki Panowie, spodziewałem się, że takie odpowiedzi właśnie otrzymam.
A ja z uporem maniaka będę pisałGDZIE JEST BG-E11!!!! -motyla noga
![]()
Kupując aparat za taką kasę żeby nie był osprzętu , to jakaś kpina.
Może jakieś zbiorowe gorzkie żale do Canona w kraju kwitnącej wiśni?
Ponoć ma być w UK niedługo macie może jakieś kontakty na tej wyspie?
No normalnie bark mi już prawie wyskakuje
Czekam na odzew.