Strona 174 z 372 PierwszyPierwszy ... 74124164172173174175176184224274 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 731 do 1 740 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Początki nałogu

Domyślnie

Ale generalnie moje odczucia sa takie - ze ten aparat ostrzy na kazdej przyslonie. Szybko i precyzyjnie. Ot i tyle.
    Tu się zgadzam. AF to zupełnie inna półka niż poprzednik. Nie wróciłbym już do 5d2 ze względu na ten właśnie archaiczny w nim element. Chęć zakupu 35 L chyba się urzeczywistni w przyszłym tygodniu skoro ma trafiać. Gdyby Canon pozbył się bandingu i dopracował matrycę tak bym sobie powyciągał mocniej z cieni to uważam, że puszka byłaby bardzo dobra.

Bernard-czym wyzwalasz w studio i jaki osiągasz rzeczywisty czas synchronizacji z nową 5tką? Pytam bo ja w 5d2 miałem max 1/125 (poniżej tego czasu zaczynały się zaciemnienia)
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 20-05-2012 o 10:19
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Dopiero zaczyna Awatar kymaj
    Miasto
    łomża

Domyślnie

a moze ktos sie spotkal z problemem reduktorow?

sprawdzałem dwie nowe redukcje m42-eos z potwierdzeniem ostrości i obie niestety nie działały
    pięć de mark czy, dziewczyny Elki

Dopiero zaczyna

Question współpraca z PW

Czy ktoś z szanownych czytelników CB sprawdzał już współpracę 5D mkIII z PocketWizard FlexTT5 ??

KIEDYŚ: analog
    TERAZ: cyfra i analog

TALENT: Uczciwego znalazcę uprzejmie proszę o zwrot .....

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

ktokolwiek na forum można już znaleźć informacje na ten temat. Póki co nie współpracują prawidłowo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta

Bernard-czym wyzwalasz w studio i jaki osiągasz rzeczywisty czas synchronizacji z nową 5tką? Pytam bo ja w 5d2 miałem max 1/125 (poniżej tego czasu zaczynały się zaciemnienia)
    1/125 i nie chce wskoczyc wyzej - zastanawiam sie jednak czy nie ma tu cos do czynienia urzadzenie - radio. Nigdzie jednak jak na razie na ten temat informacji nie znalazlem. Jak znajde jakis kabelek synchro - to sprawdze.
    pozdrawiam
    pozdrawiam
    Bernard Wybierała

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Prognoza cyfrowe.pl jest bardziej optymistyczna:
    http://www.cyfrowe.pl/aparaty/-bg-e11-batterygrip.html
    :-)
    Tylko dla czego znaczek Canon jest taki drogi. Przecież tu nie ma żadnej filozofii!

Początki nałogu

Domyślnie

ja już wysłałem dziś do cyfrowych maila z info o dostępności. Być może uda się go dorwać w tym tygodniu, ciekaw jestem. Coś jednak czuję, że wyścig po gripy będzie spory W zeszłym tygodniu pojawiły się 5d3 i jak zadzwoniłem w sprawie dostepności to podobno w jeden dzień rozeszły się wszystkie 14... Przy okazji jakby ktoś był chętny na BG E10 w idealnym stanie to piszcie. Leży i czeka od kiedy 5d2 poszedł pod młot.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bernard Zobacz posta
    1/125 i nie chce wskoczyc wyzej - zastanawiam sie jednak czy nie ma tu cos do czynienia urzadzenie - radio. Nigdzie jednak jak na razie na ten temat informacji nie znalazlem. Jak znajde jakis kabelek synchro - to sprawdze.
    pozdrawiam
    powiem ci, ze ja swojego czasu sprawdzałem 5d2 na kablu, radiu itp i nic. Ze studyjnymi max 125, czasem jakimś cudem 160, ale rzadko lub prawie nigdy dostawałem czystą klatkę. Z systemową przez radio 1/200 wchodziło bez problemu, no ale to systemowa...
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 20-05-2012 o 22:38 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CC2 Zobacz posta
    Tylko dla czego znaczek Canon jest taki drogi. Przecież tu nie ma żadnej filozofii!
    A widzisz. Do pierwszego mojego 5D2 od początku mam podpięty zamiennik Alpha (w lipcu będą 3lata). Któremu z grubsza rzecz biorąc nie mogłem nic zarzucić. Piszę w czasie przeszłym bo od niedawna przy drugiej puszce mam oryginał i gdyby nie plany zmiany jednej puszki na 5D3 to już bym miał dwa oryginały
    Budowa (tworzywo vs stop magnezowy), jakość wykonania, trzymanie w ręce, działanie pokrętła (również przez materiał). Wszystko jest ogólnie lepsze i dzisiaj mogę śmiało napisać - warto dopłacić. Chociaż jeszcze dobre 2miesiące temu miałem zupełnie inny pogląd w tym temacie
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    A widzisz. Do pierwszego mojego 5D2 od początku mam podpięty zamiennik Alpha (w lipcu będą 3lata). Któremu z grubsza rzecz biorąc nie mogłem nic zarzucić. Piszę w czasie przeszłym bo od niedawna przy drugiej puszce mam oryginał i gdyby nie plany zmiany jednej puszki na 5D3 to już bym miał dwa oryginały
    Budowa (tworzywo vs stop magnezowy), jakość wykonania, trzymanie w ręce, działanie pokrętła (również przez materiał). Wszystko jest ogólnie lepsze i dzisiaj mogę śmiało napisać - warto dopłacić. Chociaż jeszcze dobre 2miesiące temu miałem zupełnie inny pogląd w tym temacie
    Jasne . Dzięki !

Początki nałogu

Domyślnie

Ja też dorzucę swoje 3 grosze. Miałem zamiennik gripa do Nikona d300 (alpha). Po miesiącu coś strzeliło, coś się przekręciło i już bez spinki od mojej kobiety nie dało się odkręcać i dokręcać. Dodatkowo wiedząc, ze mam do czynienia z zastępnikiem i znając doświadczenia innych, obchodziłem się z nim dość delikatnie, szanuję rzeczy, z drugiej jednak strony wiadomo, że grip jest po to by z niego korzystać a nie bać się kiedy strzeli. Działałem w komfortowych warunkach i cóż...do Canona kupiłem już oryginał i nie żałowałem. Kwintesencja jest tu chyba motto-nie stać mnie na tanie rzeczy. Zastępników nie polecam. Pewnie-jest wygodniej i polepsza to komfort pracy ale z alphą na krótką metę. Dodam jeszcze, że korpus zawieszał się co jakiś czas podczas pracy z zamiennikiem.Dopłaca się sporo bo cena oryginału vs zastępnik to różnica rzędu 3x do 4x ale warto.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 20-05-2012 o 23:25

Strona 174 z 372 PierwszyPierwszy ... 74124164172173174175176184224274 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów