Pokaż wyniki od 1 721 do 1 730 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie

Dziękuję. skusiłem, skusiłem bo mam szkła. Sprzedaż tego by mi się nie opłaciła więc polecę na dwa systemy. Ogólnie moje pierwsze spostrzeżenia: 5d3 niedoświetla tak samo jak 5d2, tak więc mam odpowiedź na moja dawno zadane pytanie i wątpliwość-Canony tak mają, a ja użerałem się z serwisem-dla mnie dziwne koniec końców i szczerze zwątpiłem. Wyjątkowo mnie to drażni, ale pewnie użytkownicy tego systemu są przezywczajeni. Niestety w związku z tym, że spora częśc zdjęć według mojej oceny wymaga doświetlania w wywoływarce, pojawia się banding...cóż..tu kolejna uwaga-jest według mnie ciut lepiej niż w 5d2. Więc na plus. AF-tu faktycznie jest spory postęp, o którym wszycy piszą. Mamy do dyspozycji AF, który działa. Przyznam, że póki co nie miałem okazji bawić się servo. Ergonomie klawiszy subiektywnie oceniam na lepszą niż w 5d2 choć zmiany nie są wielkie. Ergonomia puszki, trzymanie-o wiele lepiej niż 5d2.Budowa i jakość wykonania-krok na przód. Wizjer-jakby czystszy, jaśniejszy niż 5d2. Cóż...koniec końców powiem tak-kto ma 5d2 i go lubi i nie wymaga dobrego AF to nie ma co wydawać tyle kasy Osobiście uważam że powinien kosztować około max 10K. Jeżeli chodzi o mnie to mocno stawiam na obróbkę, więc dla mnie ważne jest ile da się wyciągnąć z rawów, byc może tak bardzo krytykuję markę, w której obecnie siedzę, a to dla tego, że nie oferuje mi tego czego akurat potrzebuję. Dla fotografów, którzy opanowali robienie sztukę do perfekcji,nie zamęczających plików raw mocno-polecam. Nikon wybaczy zdecydowanie więcej błędów.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 19-05-2012 o 20:00
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów