Strona 168 z 372 PierwszyPierwszy ... 68118158166167168169170178218268 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 671 do 1 680 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A ja słyszałem że nawet D1 robi lepsze zdjęcia od 5D więc nad czym Ty się jeszcze zastanawiasz.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    Ogólnie nefy wydają mi się o niebo bardziej elastyczne niż cr2, gdzie po prostu muszę mocno uważać co robię
    A ja głupi myślałem że wystarczy prawidłowo ustawić ekspozycję żeby dobrze zrobić zdjęcie

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

No to teraz jest dosc spory dylemat 1d IV czy 5d mkIII + Grip zwłaszcza że cena wyjdzie bardzo podobna, czy ktoś już porównywał AF tych dwóch puszek ?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    A ja głupi myślałem że wystarczy prawidłowo ustawić ekspozycję żeby dobrze zrobić zdjęcie
    Czasami rozpiętość tonalna sceny powoduje, że się nie da.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Czasami rozpiętość tonalna sceny powoduje, że się nie da.
    IMHO, to wlasnie definicja tego "sie da" jakos wybitnie sie zaostrzyla w ostatnich latach.

nie chce brzmiec jak siwy dziad i puszczac teksty slajd mial 4,5 EV i sie dawalo, a teraz przy nie mniej niz 7 EV nagle juz sie nie da, ale takie prawdy objawione obecnie kraza w sieci. do kotleciarstwa sie nie wtracam, bo szczesliwie nie klepie, ale jak czytam landszafciarzy wylewajacych lzy nad "bo sie nie da", to mi doslownie rece opadaja...
    www albo tez flickr

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

E tam. Ja to piszę jako totalny amator.
    W sumie kiedyś bez AFa też się dało, ale przecież nie o to chodzi, żeby jakoś się dało, ale żeby było łatwiej, szybciej i przyjemniej. Dla mnie przynajmniej.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

no ale chodzi m.in. o to, ze miedzy "nie da sie" a "jest latwiej" jest dosc duza przepasc. no, chyba, ze sie slucha ewangelii wg blogoslawionego HDR-a czy innego oszolomstwa, to wtedy oczywiscie definitywnie i z kretesem "sie nie da".
    www albo tez flickr

Bywalec
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darnok Zobacz posta
    No to teraz jest dosc spory dylemat 1d IV czy 5d mkIII + Grip zwłaszcza że cena wyjdzie bardzo podobna, czy ktoś już porównywał AF tych dwóch puszek ?
    Mi się wydaje, że w 1 powinien być lepszy i sam nie wiedziałbym co wybrać.

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Ok, może powinienem napisać - z moimi umiejętnościami przy obróbce się nie da.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariusz2704 Zobacz posta
    Mi się wydaje, że w 1 powinien być lepszy i sam nie wiedziałbym co wybrać.
    Procesor obsługujący (ten sam) układ AF będzie szybszy, szkła dostają większy prąd w 1-ce, bateria powinna faworyzować 1. Dla mnie żaden dylemat, jeśli tylko jest kasa i zgoda Skarbnika często zwanego kochanie... a i na koniec (tak, możecie się już śmiać) opóźnienie migawki będzie wyraźnie mniejsze.
    the silence is deafening

Strona 168 z 372 PierwszyPierwszy ... 68118158166167168169170178218268 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów