Strona 161 z 372 PierwszyPierwszy ... 61111151159160161162163171211261 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 601 do 1 610 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    W przypadku polara liniowego też?
    Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Nie słyszałeś o polaryzacji kołowej ?

jp
    panowie, a wiecie w ogole jak dziala polaryzacja i czym sie rozni filtr kolowy od liniowego ?

jako podpowiedz - roznica miedzy nimi tkwi w tej cwiercfalowce, ktora znajduje sie juz "za" okladzina polaryzacyjna na torze optycznym. krotko mowiac, zanim polar liniowy staje sie w ogole kolowy, to swiatlo juz zostaje spolaryzowane, czyt. jedna ze skladowych fali zostaje stlumiona. a jesli wyswietlacz nawigacji czy aparatu rowniez ma taki filtr, tylko ortogonalny, to koniec koncow uzytkownik g* bedzie widzial dopoty, dopoki okulary polaryzuja prostopadle do polaryzacji ekraniku.

obracajac ekranik dookola wzgledem okularow efekt tlumienia musi zniknac. oczywiscie nie zniknie, jesli i to i to jest rownoczesnie obracane.
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar smartb
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Nie słyszałeś o polaryzacji kołowej ?

jp
    słyszałem, ale ja pisałem o okularach przeciwsłonecznych. moje tak działają przy ogladaniu wyświetlaczy lcd: oglądam w okularach i nie widać, obracam głowę o 90 st. w prawo lub lewo - widać, staję na głowie - znowu nie widać, wyświetlacz oczywiście nie zmienia pozycji
    Ostatnio edytowane przez smartb ; 08-05-2012 o 15:32
    20D + 7D + 5DMK4 + 24-70/2,8LII, 70-200/2,8LIS, Art35/1,4, Art85/1,4, 430EX, 580EX, 055PROB+029

Uzależniony

Domyślnie

W 5D II polar ma wpływ na LCD i drugi górny.

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Panowie zmieńmy temat na właściwy, bo aż mi się na canon-board reklamy ray-ban'ów pokazują u góry

Wszystkich którym przeszkadzają różne duperele typu podświetlanie punktów, zoomowanie zdjęć itp. zachęcam do spamowania pod linkiem:

Zgłoś problem z 5dIII

Podczas live view trzeba puścić obiektyw żeby lewą ręką kliknąć lupkę, a dotychczas można było tylko prawą ręką operować, a lewa kręciła ostrością.
    Blokowanie się jasności LCD to też porażka. Wkurza mnie na maksa, że trzeba wychodzić i wchodzić z powrotem do podglądu zdjęć żeby się zmieniła jasność.

Im więcej nas napisze co nas irytuje tym bardziej usprawnią nasz aparat.

Bywalec Awatar Matsunami
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    Kolejna rzecz mnie denerwuje w 5d3 oprócz słabego podświetlenia punktów AF. Wyświetlacz LCD. W plenerze, gdy mam założone przeciwsłoneczne okulary polaryzacyjne, na LCD nic nie widać.
    mkIII ma poprawiony ekran względem mkII, ma mniej warstw pod szyba (Clear View II ), dzięki czemu jest lepsza widoczność.
    Ostatnio edytowane przez Matsunami ; 08-05-2012 o 16:44
    5D mark III, C.35/1.4L, S.85/1.4, S.14/2.8 // Oly XZ-1

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Mam uszkodzoną akomodację oka lewego, a (leworęczny jestem) - światło dzienne mnie oślepia. Nie mam wyjścia jak fotografować w okularach :P
    Wspolczuje

I w zasadzie nie rozumiem docinki - to jakiś szczyt nieprofesjonalizmu? Od używania okularów zdjęcia robią się gorsze?
    Ja tam wole miec jasnosc w wizjerze zamiast ciemnosci. Do tego fotografowanie w okularach jest niewygodne, a co dopiero przyciemnionych No ale skoro nie masz wyjscia to co poradzic.

Uzależniony

Domyślnie

Można tam zgłosić problem niskiej dynamiki tonalnej? Rozwiążą go?

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    Można tam zgłosić problem niskiej dynamiki tonalnej? Rozwiążą go?
    Ależ proszę bardzo przecież jak więcej osób będzie naciskać na większy zakres tonalny to przy produkcji następnej puszki będzie to priorytetem przy produkcji nowej matrycy.

Ludzie chcieli AF'u, więcej opcji, przycisków, większe iso, 2 sloty, nie chcieli większej ilości pikseli no i mamy to co mamy. Że teraz niektórzy marudzą to już inna sprawa

Ja zgłosiłem problem z zoomowaniem zdjęć, blokowaniem się jasności LCD, Podświetleniem punktów AF w IServo i różową plamą w rogu na wysokim ISO.

Można pisać o wszystkim, nawet drobnostkach. Może się okazać, że dużo uniedogodnień zniknie i będziemy się cieszyć sprzętem jeszcze bardziej.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    uniedogodnień
    Co to jest 'uniedogodnienie' ?

Ja szczerze mówiąc póki co nie mam co zgłaszać
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Mam 5d2 i 5D3 oraz też 24-70/2,8 i 24-105/4.

Jest zauważalna róznica pomiędzy 5D2 i 5D3 przy obu szkłach.
    Dla 5D3 pomiędzy 24-70 a 24-105 też jest róznica, ale musisz chcieć ją zobaczyć.

jp
    Ha, dzięki wielkie za info. Czyli jak dla mnie, biorę 24-105, moim zdaniem bardziej funkcjonalny obiektyw. A w przyszłości jak upoluję 28-70 2.8 L to kupię go i 24 - 105 wystawię na alledrogo. Dzięki!

Strona 161 z 372 PierwszyPierwszy ... 61111151159160161162163171211261 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów