Strona 155 z 372 PierwszyPierwszy ... 55105145153154155156157165205255 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 541 do 1 550 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    Nie wiem jak miał Cichy ustawione, ale nie jesteśmy w dziale dla początkujących żeby uczyć się wybierać rodzaj AF. Ja trafiałem punktowym w kwitnące drzewo między gałęziami wtedy AF się gubił. Jak już napisałem muszę to jeszcze dokładnie sprawdzić i porównać z 5d2.
    Ale wiesz dlaczego tak sie dzialo? To ze w wizjerze Ci sie wydawalo ze nie ma niczego na drodze punktu AF nie oznacza ze tak bylo na prawde. Normalna sprawa przy dlugich ogniskowych gdy te najblizsze (naprawde bliskie) plany sie rozmazuja tak, ze sa w sumie nie widoczne. Jestem przekonany ze tak wlasnie bylo... bo i ja ostatnio (w poniedzialek) robilem foty przez galazki i inne przysloniecia w kadrze i to o czym bylo wystapilo, ale gdy punkt AF byl przysloniety.

Bywalec Awatar Matsunami
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Widzieliście to?

http://www.canonrumors.com/forum/index.php?topic=6235.0

Czyżby Lightroom nie radził sobie z RAWami z markIII ? w tych samplach z DPP nie ma bandingu.. Sam nie wyciągam tyle na +, ale wpadłem na temat, więc dodaje. Kiedyś przez kilka lat używałem CaptureOne Pro i byłem zadowolony. Pamiętam jak przesiadłem się z CaptureOne 4 lub 5 na Lightrooma, byłem strasznie zdziwiony skąd tyle szumu w plikach z 5DmarkII (zaczynając od ISO200) założyłem nawet wątek o tym na forum. Ale zostałem na LR ze względu na interfejs i funkcje, których C1 nie ma. Wątpie, żebym zrezygnował z LR4... trzeba iść na kompromis. Mam nadzieję, że Adobe poprawi co nieco w tej kwestii.
    5D mark III, C.35/1.4L, S.85/1.4, S.14/2.8 // Oly XZ-1

Bywalec Awatar Matsunami
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

5min zabawy z C1Pro 6.4.. kolory po wczytaniu pliku - padaka, te z LR bardziej naturalne, stonowane i dobre do dalszej obróbki. Więcej mi nie trzeba.. uninstall.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jest już solucja Canona na "problem" light leak. Nie wiem czy prawdziwe, ale wrzucam:

Ostatnio edytowane przez Matsunami ; 02-05-2012 o 18:59 Powód: Automerged Doublepost
    5D mark III, C.35/1.4L, S.85/1.4, S.14/2.8 // Oly XZ-1

Dopiero zaczyna Awatar kristiang
    Miasto
    PODKARPACIE

Domyślnie

Orientuje się ktoś z Was czy da się wybierać punkty AF dżojstikiem bez przyciskania aktywacji punktów?

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kristiang Zobacz posta
    Orientuje się ktoś z Was czy da się wybierać punkty AF dżojstikiem bez przyciskania aktywacji punktów?
    Da się. Wystarczy włączyć w opcjach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    Da się. Wystarczy włączyć w opcjach.
    ciekawe, bo ja nie widzę takiej opcji
    dżojstik działa ale po aktywacji przyciskiem

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vuki Zobacz posta

W menu jest ustawienie, aby można było zmieniać pola AF dżojstikiem lub tylnym pokrętłem bez wcześniejszego wciskania przycisku.

Wystarczy zapoznać się z instrukcją obsługi i będzie wszystko jasne... nie będę komentował faktu posiadania piątki i zadawania tego typu pytań.

Coś już napisał

Domyślnie

Wracam jeszcze do szybkości AF. Zrobiłem ślub i wesele i parę imprez z 3 maja włącznie.
    AF potrafi być rzeczywiście szybki . Może wolniejszy od 1D.., N 800? Jednak to są chyba już różnice do zaakceptowania? Wszystko jednak zależy od oczywiście silnika w obiektywie ale przede wszystkim od ustawień w aparacie . Ostatnio bawiłem się i coś poprzestawiałem i AF zwolnił.Trzeba dokładnie przeczytać instrukcję i ustawiać świadomie pod potrzeby.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vuki Zobacz posta
    No come on ! "Q" (lub Cf2) > Ustawienia własne > Dżojstik > Bezpośrednie wybieranie pkt AF
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Web Zobacz posta
    W menu jest ustawienie, aby można było zmieniać pola AF dżojstikiem lub tylnym pokrętłem bez wcześniejszego wciskania przycisku.

Wystarczy zapoznać się z instrukcją obsługi i będzie wszystko jasne... nie będę komentował faktu posiadania piątki i zadawania tego typu pytań.
    Web - "nie będę komentował" - to po co piszesz nic nie wnoszący tekst?
    Cichy - mimo wszystko dzięki!

instrukcja ma 400 stron, przejrzałem ją ale pobieżnie i to akurat mi umknęło

Strona 155 z 372 PierwszyPierwszy ... 55105145153154155156157165205255 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów