Strona 149 z 372 PierwszyPierwszy ... 4999139147148149150151159199249 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 481 do 1 490 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez set21 Zobacz posta
    Dziwna recenzja. Też mi się nie spodobało podsumowanie.

- prędkość zdjęć seryjnych - w 5d3 jest rekordowa prędkość zdjęć seryjnych w aparacie pełno klatkowym z taką ilością megapikseli. Powinni to przenieść do plusów.

+ szeroki zakres tonalny - niektóre matryce apsc mają większy zakres więc trochę ten plus naciągany.

- przeniesienie włącznika ON/OFF - jak dla mnie to wyszło na plus.

w minusach powinno znaleźć się zoomowanie zdjęć i w trybie live view.
    w plusach tryb cichy który rządzi na maksa.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    Czacha ja prościej już nie potrafię, jeśli uważasz, że pełen automat pomaga Ci skupić się na kadrach Twoja wola używaj. Nie wiem jednakże dlaczego Twój egzemplarz uchroniony jest od sytuacji jak opisana przez kolegę poniżej, spójrz czasem krytycznie na narzędzie pracy, bo czytając co piszesz odnosi się wrażenie, że 5DIII jest korpusem, który pracuje idealnie na automacie w każdej sytuacji. istotny wpływ na pomiar, ale to nie dyskusja na ten wątek.
    Natomiast czytając Twoje narzekania można odnieść wrażenie, że 5D mkIII nie nadaje się do niczego. To działa w obie strony - może czas ochłonąć :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...-mark-iii-test
    Dziwna recenzja. Też mi się nie spodobało podsumowanie.
    Ja nawet nie komentuję recenzji z fotopolis, Niektóre ich testy to są takie, jakby na ulicy kogoś z łapanki wzięli, kazali pomacać sprzęt i wydać opinię.

Spokojnie czekam na test na portalu Optyczne.pl .

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Natomiast czytając Twoje narzekania można odnieść wrażenie, że 5D mkIII nie nadaje się do niczego. To działa w obie strony - może czas ochłonąć :cool:.
    Nie narzekania, a krytyczne spojrzenie. Jeśli z moich wypowiedzi wywnioskowałeś, że aparat nie nadaje się do niczego to tylko i wyłącznie Twój problem, bynajmniej nie mój.

Na poparcie swych tez liczę, że zacytujesz niewyrwane z kontekstu zdania pisane przeze mnie.

Naturalnym rozwojem po sezonie zmuszony będę do zmiany puszki i najprawdopodobniej zakupu 5DIII bo zakup 1Dx w mojej branży byłby przerostem formy nad treścią i tylko krytyczne spojrzenie na sprzęt jako narzędzie pracy pozwala na podjęcie z całą świadomością decyzji o zakupie. Nie wiem jaki masz problem, jeśli twierdzisz, że jest inaczej niż piszę to napisz to kulturalnie jak czynią koledzy a nie próbujesz podchodów niewnoszących grosza w dyskusję.

Uprzejmie proszę o konkrety i argumenty w dyskusji więc.

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez adawro Zobacz posta
    Ja nawet nie komentuję recenzji z fotopolis, Niektóre ich testy to są takie, jakby na ulicy kogoś z łapanki wzięli, kazali pomacać sprzęt i wydać opinię.

Spokojnie czekam na test na portalu Optyczne.pl .
    Pamiętam jak chłopaki pisali w teście 5DII, że AF środkowy jest tak samo dobry jak w D3x Ja na środkowy nie narzekam w marku dwójce, ale D3x bynajmniej to niestety nie jest.
    Ostatnio edytowane przez dulak ; 30-04-2012 o 22:59 Powód: Automerged Doublepost

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

W 5D3 wszystko jest lepsze, a w najgorszym wypadku takie same jak w 5D2. Z cala pewnoscia nic nie jest gorsze. Juz na 5D2 zlego slowa nie powiedzialem pomimo jego kilku ulomnosci z ktorymi nauczylem sie zyc. 5D3 posiada ich jeszcze mniej. Wiec na co niby mam narzekac?

To ze nie narzekam nie oznacza ze nie patrze na aparat obiektywnie - ja go po prostu ciagle porownuje do 5D2, wiec jak mam nie byc zadowolony?

Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    W 5D3 wszystko jest lepsze, a w najgorszym wypadku takie same jak w 5D2. Z cala pewnoscia nic nie jest gorsze. Juz na 5D2 zlego slowa nie powiedzialem pomimo jego kilku ulomnosci z ktorymi nauczylem sie zyc. 5D3 posiada ich jeszcze mniej. Wiec na co niby mam narzekac?

To ze nie narzekam nie oznacza ze nie patrze na aparat obiektywnie - ja go po prostu ciagle porownuje do 5D2, wiec jak mam nie byc zadowolony?
    I to rozumiem, a ja próbuję wykazać niedoskonałość pewnych rozwiązań, z których już korzystałem będąc w Nikonie, stąd mój sceptycyzm do hurraoptymizmu. Gwoli jasności nowa piątka to bardzo dobry korpus największym minusem dla mnie jest cena, potem brak sprzężenia pomiaru światła z aktywnym polem AF, a w końcu brak wskazań w wizjerze ważnych elementów, no ale to zapewne w przyszłości. Nie sądzę, że w grudniu cena zejdzie mi do 9999 czego oczekiwałem, ale liczę na 11000 i ani rusz więcej - oby.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    Nie narzekania, a krytyczne spojrzenie.
    Odpowiem cytatem - sam zgadnij z kogo .
    "Przez takie stwierdzenia Twoje posty stają się coraz mniej obiektywne, tym bardziej że w dyskusji pojawiają się zgoła odmienne opinie."
    I to by było na tyle w tym temacie :cool:.
    Przy tym dodam jeszcze, że nie jesteś dla mnie wyjątkowo wiarygodny w porównaniu z Czachą, bo on ten aparat ma :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Zauważyliście blokowanie się jasności ekranu podczas oglądania zdjęć?

Gdy przechodzimy do cienia/słońca jasność nie zmienia się. Dopiero po dwukrotnym wciśnięciu przycisku podglądu jasność się zmienia.
    Najłatwiej to zobaczyć gdy oglądamy zdjęcie w słońcu schować aparat do cienia i wcisnąć dwukrotnie podgląd.

Nie wiem czy to było zamierzone przez Canona, czy to jakiś mały bug.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Tez to zauwazylem - czasem ekran przy automatycznej jasnosci jest zbyt ciemny po wyswietleniu sie zdjecia po jego zrobieniu. Trzeba wylaczyc podgladac i raz jeszcze go wlaczyc.

Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Odpowiem cytatem - sam zgadnij z kogo .
    "Przez takie stwierdzenia Twoje posty stają się coraz mniej obiektywne, tym bardziej że w dyskusji pojawiają się zgoła odmienne opinie."
    I to by było na tyle w tym temacie :cool:.
    Przy tym dodam jeszcze, że nie jesteś dla mnie wyjątkowo wiarygodny w porównaniu z Czachą, bo on ten aparat ma :cool:.

Ponowię zapytanie przez które stwierdzenia?

Nie muszę być dla Ciebie wiarygodny, ja przedstawiam rozwiązania, które istniały przed Canonem 5DIII i z których korzystałem, stąd moja wiedza w temacie. Brak sprzężenia światło - AF to naprawdę nie hallo szczególnie przy tak dynamicznym systemie, zresztą wpisy w dyskusji to ukazały, ja rozwinąłem temat.

Jeśli nie jest wiarygodnym dla Ciebie stwierdzenie, że jasne źródło światła w temacie fałszuje ekspozycję to naprawdę nie jest moim problemem.

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Tez to zauwazylem - czasem ekran przy automatycznej jasnosci jest zbyt ciemny po wyswietleniu sie zdjecia po jego zrobieniu. Trzeba wylaczyc podgladac i raz jeszcze go wlaczyc.
    W 5DII też tak miałem, ustawiłem stałą jasność.
    Ostatnio edytowane przez dulak ; 30-04-2012 o 23:26 Powód: Automerged Doublepost

Strona 149 z 372 PierwszyPierwszy ... 4999139147148149150151159199249 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów