Strona 146 z 372 PierwszyPierwszy ... 4696136144145146147148156196246 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 451 do 1 460 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Początki nałogu

Domyślnie

taaa szczególnie, że koleś jest od lat zapalonym użytkownikiem Canona z tego co wiem...dajcie sobie spokój z tym tłumaczeniem i usprawiedliwieniem marki, której d...y się ruszyć nie chce żeby coś poprawić i dać użytkownikom więcej niż standard. Też mam Canona i pewnie będę zmuszony kupić 5d3 ale "słowo" zmuszony jest tu kluczowe bo mam szkła i tyle.
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie

Każdy kto ma Canona dobrze zna jego wady i wie czym przegrywa na tle konkurencji. Niestety robienie takich testów nikomu i niczemu nie służy bo wynki są tak rzetelne, jak obietnice polityków.
    Ten test jest przykładem totalnego braku profesjonalizmu i powinien być umieszczony w podręcznikach w rozdziale:
    "jakich błędów unikać robiąc w testy porównawcze".

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    taaa szczególnie, że koleś jest od lat zapalonym użytkownikiem Canona z tego co wiem...dajcie sobie spokój z tym tłumaczeniem i usprawiedliwieniem marki, której d...y się ruszyć nie chce żeby coś poprawić i dać użytkownikom więcej niż standard. Też mam Canona i pewnie będę zmuszony kupić 5d3 ale "słowo" zmuszony jest tu kluczowe bo mam szkła i tyle.
    I co z tego że jest zapalonym użytkownikiem. Nikt tu nikogo nie usprawiedliwia tylko próbuje w sposób jak najbardziej rozsądny podejść do testu. Przecież zawsze można sprzedać wsio Canona i pójść do N i zostać i nie marudzić co drugi post o tym samym tutaj.Naprawdę męczące stają sie osoby które pitolą z częstotliwością co 3 strony o tym samym , lepiej na 4 forach to samo.
    Canon dał to ludziom czego większość chciała. ALe standardowo mało jak zwykle.Dajcie mi 1dx za 10 tys z matryca 2x lepsza niż w d800 i będę happy o przepraszam dalej będzie mało...
    Szkła można sprzedać i kupić Nikona , trochę strat ale przecież warto ....
    Nikt nikogo nigdy nie zmuszał do zakupu tej czy innej marki to jest świadomy wybór , koniec kropka...
    CANON Laik

Coś już napisał

Domyślnie

Może niektórych zmusiła słynna literka L której brakuje w nikonie "a przecież to wyznacznik bycia PRO"
    Brak ;(

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PBmarkII Zobacz posta
    Może niektórych zmusiła słynna literka L której brakuje w nikonie "a przecież to wyznacznik bycia PRO"
    To wyznacznik co najwyżej zamożności portfela lub dużej zdolności kredytowej.
    Ale przychylam się do ogólnego przesłania kolegi. O wielu rzeczach typu banding itp. dowiedziałem się dopiero z tego forum, po niemal 4 latach satysfakcjonującej pracy z rewelacyjnym korpusem jakim jest 5D mark II. Do zmiany zachęca mnie generalnie AF i ISO. No i stopień zużycia 2ki.

A co do porównania z żółtymi - trawa zawsze zdaje się być bardziej zielona po tej drugiej stronie płotu. Ciekawe, że ci z drugiej strony często mówią to samo ;-)

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
    Ostatnio edytowane przez woyd ; 28-04-2012 o 15:34

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Coś już napisał

Domyślnie

Niestety test przeprowadzony na odpierdziel!

Dopiero zaczyna Awatar downunder
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    Nikt nie jest do niczego zmuszony, możemy po prostu wyprzedać wszystko i zmienić system!
    Ja tak zrobiłem i nie żałuję.
    Najpierw jesienią 2011 zakupiłem testowo używanego 5D I z obiektywem 24/1,4L (kosztowało mnie to tylko trochę więcej niż nowy Nikkor 24/1,4).
    Po kilku testach stwierdziłem, że 5D daje mi to czego długo poszukiwałem w Nikonie (bardziej trafnego AWB w trudnych warunkach oświetleniowych, a co za tym idzie łatwiejszej obróbki materiału).
    Wiosną podjąłem decyzję i bez żalu wyprzedałem cały system Nikona (wystarczyło mi na zakup 5D III i wszystkich potrzebnych mi do pracy szkieł).
    Lojalnie jednak uprzedzam, że ja w oglądanie cropów się nie bawię.
    Dla mnie najważniejsze jest to by zdjęcie prezentowało się dobrze na odbitkach, które wykonuję maksymalnie w formacie 45 cm x 30 cm.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    Ten test jest przykładem totalnego braku profesjonalizmu i powinien być umieszczony w podręcznikach w rozdziale:
    "jakich błędów unikać robiąc w testy porównawcze".
    Czyżby? To jak powinno się pokazać różnice między matrycami? Tak by była niewidoczna? Robić resize do 4 Mpx ?
    Po prostu facet zrobił tak, by pokazać jak najwyraźniej to, o co mu chodzi by wykazać. On tej różnicy nie wymyślił.
    Od dawna tłumaczę pikselomaniakom, że dla większosci powiększeń to wszystko nie ma większego znaczenia. A duże DR się przydaje czasami w niektórych zastosowaniach i tyle.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Jeżeli konkurencyjna firma zrobiła coś lepiej. To dobrze bo to oznacza, że firma której aparat posiadam przyłoży się do roboty w następnym modelu.

Strona 146 z 372 PierwszyPierwszy ... 4696136144145146147148156196246 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów