Strona 143 z 372 PierwszyPierwszy ... 4393133141142143144145153193243 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 421 do 1 430 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Kolekcjoner, odpowiedź na Twoje pytanie padła - to spisek.
    Żeby sprzedawać Canony sa 2 sposoby.
    1 - zakup u dużego dealera typu np. Action, po cenach hurtowych
    2 - zakup bezpośrednio u Canona na takich zasadach, jak kupuje np. Action
    Przy opcji 1. możemy sprzedac po cenie będacej wynikiem operacji matematycznych typu: cena zakupu+marża hurtownika+ marża sprzedawcy
    Przy opcji 2. musimy najpierw zrobic obrót cca 400 tyś. EUR, z dużym dealerem. żeby Canon chciał gadać o bezpośredniej współpracy.
    Sieć typu Euro może sobie pozwolić na współpracę typu drugiego... Nie musi tutaj byc zadnej zmowy.
    trzeci wariant to jest tzw. "sugerowana cena detaliczna" Dlatego o niektórych ofertach możemy dowiedziec się tylko poprzez tzw. "tajne przez poufne", bo inaczej jest to działanie nie w zgodzie z umową dealerską.
    Pisać dalej, czy już wystarczy?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Coś już napisał

Domyślnie

Dzięki Merde!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Elmarqo Zobacz posta
    Po co schodzić z marży gdy nie trzeba? Rynek i tak na razie chłonie towar po takiej cenie jaka jest. Nie wiem o jakiej konkurencji piszesz, dla Euro Agd?
    O całej masie innych sklepów...... ale skoro uważasz, że Euro ze swoją "komunistyczną" obsługą klienta niema u nas konkurencji no to nie mamy o czym rozmawiać :cool:.

Jak by było jak piszesz to byś bez problemu kupił po niższej cenie w innym sklepie. Na ile jednak znam branżę i wiem jakie są marże to można o tym zapomnieć. I nie ma to nic wspólnego z Twoimi wirtualnymi obliczeniami :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    O całej masie innych sklepów...... ale skoro uważasz, że Euro ze swoją "komunistyczną" obsługą klienta niema u nas konkurencji no to nie mamy o czym rozmawiać :cool:.

Jak by było jak piszesz to byś bez problemu kupił po niższej cenie w innym sklepie. Na ile jednak znam branżę i wiem jakie są marże to można o tym zapomnieć. I nie ma to nic wspólnego z Twoimi wirtualnymi obliczeniami :cool:.
    Nie jest moim celem przekonanie Ciebie. Nie wiem też z której części mojego postu wywnioskowałeś, że uważam że Euro nie ma u nas konkurencji. Zapewniam Cię, że wyliczenia nie są wirtualne. Możesz nie zgadzać się jedynie co do założeń leżących u podstaw obliczeń. dinderi chyba jasno napisał jak funkcjonują duże sieci.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Na niektorych aparatach sklepy nic nie zarabiaja - sprzedaja je bez marzy. Tak bylo gdy pracowalem jako sprzedawca w sklepie foto i tak jest zapewne nadal. Zarabia sie na pozostalych rzeczach ktore i tak trzeba kupic Zupelnie jak salony samochodowe - marzy maja tyle co nic, za to odbijaja sobie na serwisie
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 26-04-2012 o 21:37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    Jeszcze raz to samo zdjęcie tylko tym razem...
    shadows 100% + odszumianie. moim zdaniem nie najgorzej to wygląda.

pełny rozmiar
    Byłbym wdzięczny, gdybyś jeszcze zrobił dwa tego typu zdjęcia, jedno 5DII, a drugie 5DIII. To nawet nie muszą być kadry z sensem, byle tylko parametry były takie same.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CC2 Zobacz posta
    Mam pytanie do praktyków DPP. Czy jest możliwość seryjnego wywołania zdjęć z RAW a potem całości zapisania? Tak jak to jest w PS?
    (...) Czy się mylę ?Wrzucam zdjęcie bez szumów robione przy 100 iso i suwaki sa ustawione na 0.Jak wrzucę zdjęcie z wyraźnym szumem suwaki ustawione są na ok 13.
    Zaznaczasz sobie interesujące Cię zdjęcia i klikasz Tool Palette. Wszystkie ruchy suwaczkami przeniosą się na wskazane zdjęcia. Gdy już poustawiasz wszystko co chcesz we wszystkich zdjęciach, jakie obrabiasz, zaznaczasz je i klikasz Batch Process. Wskazujesz katalog docelowy, ustawiasz ewentualną zmianę wielkości i kompresję JPG (1 na suwaku to kompresja 85%), nazwy zdjęć ze sposobem numeracji i po kliknięciu Execute idziesz zrobić sobie kolację, lub herbatę, w zależności od ilości zdjęć do "wywołania".

Odszumianie jest domyślnie ustawiane w zależności od ISO, na jakim robione było zdjęcie. Być może 5d3 podaje jakieś inne parametry do odszumiania, ale w 350d i 50d zależało ono od iso.
    Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 26-04-2012 o 22:50
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Zaznaczasz sobie interesujące Cię zdjęcia i klikasz Tool Palette. Wszystkie ruchy suwaczkami przeniosą się na wskazane zdjęcia. Gdy już poustawiasz wszystko co chcesz we wszystkich zdjęciach, jakie obrabiasz, zaznaczasz je i klikasz Batch Process. Wskazujesz katalog docelowy, ustawiasz ewentualną zmianę wielkości i kompresję JPG (1 na suwaku to kompresja 85%), nazwy zdjęć ze sposobem numeracji i po kliknięciu Execute idziesz zrobić sobie kolację, lub herbatę, w zależności od ilości zdjęć do "wywołania".

Odszumianie jest domyślnie ustawiane w zależności od ISO, na jakim robione było zdjęcie. Być może 5d3 podaje jakieś inne parametry do odszumiania, ale w 350d i 50d zależało ono od iso.
    Polecam też sprawdzenie opcji edit-> kopiuj ustawienia i potem wklej do zaznaczonych zdjęć. Przy mało wymagających zdjeciach pozwala to zaoszczędzić dużo czasu..

Coś już napisał

Domyślnie

Dzięki wszystkim! Działa!
    Chyba nadal tak jest że iso warunkuje nastawy redukcji szumów.
    Ostatnio edytowane przez CC2 ; 26-04-2012 o 23:50

Domyślnie

Mam pytanie: czy ktoś z Was podłączał kiedyś iPada jako zew. Monitor do mk2 lub mk3? Apple sprzedaje coś takiego jak przejściówka z giazda applowego na Hdmi, dzięki czemu iPad może działać jako dodatkowy monitor przy Pc. Więc teoretycznie powinno jakoś to działać. Teoretycznie... Koszt przejściówki to jak znam życie około stówki, tudzież mam nadzieję, że ktoś z Was ma jakieś doświadczenie w tej sprawie.

Strona 143 z 372 PierwszyPierwszy ... 4393133141142143144145153193243 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów