Strona 14 z 372 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ciagle ISO, ISO, ISO, potem AF. Ale jakos dobic sie nie moge do jednego info - czy jest w koncu pomiar swiatla punktowy przypisany do dowolnego punktu AF, czy dalej srodek kadru?

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    Niedługo AF nowej piątki będzie także za wolny... to się nigdy nie skończy
    Ależ to zupełnie oczywiste Zawsze znajdzie się, coś, co przydałoby się poprawić. Np. kolor paska na żółty
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Niedługo AF nowej piątki będzie także za wolny... to się nigdy nie skończy
    Oczywiscie. Af bedzie dalej wolniejszy niz w jedynkach ze wzgledu na zasilanie (7V kontra 11V). Zaden algorytm tego nie zmieni. Te same lensy na 1d dzialaja 20-30% lepiej.. po prostu szkla sie szybciej zbieraja..

Precyzja pozostanie taka sama (statyczny obiekt/ilosc swiatla) jak w 1dX co w porownaniu do 5DII jest skokiem o kilka parsekow..

sv
    Guest

Domyślnie

Dla zainteresowanych filmowaniem dobre porównanie 5d mkII i 5d mk III:
    http://www.cinema5d.com/viewtopic.php?f=30&t=39999

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Sven. Jesteś w tym "doświadczony" co widzisz? Ja chyba już nie jestem w stanie wychwycić tych różnic
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Bywalec
    Miasto
    Las

Domyślnie

Sven. Jesteś w tym "doświadczony" co widzisz? Ja chyba już nie jestem w stanie wychwycić tych różnic
    Kolejne potwierdzenie, że szkoda czasu na onanizm....... Szczerze mówiąc większość tych sampli pokazała, że różnice do 6400 ISO włącznie są niewielkie, by nie powiedzieć, że w słabym świetle pomijalne.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A w którym filmie? Jeśli nie widzisz różnic np. w teście mory, to z twoim wzrokiem dzieje się coś niedobrego.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łopal Zobacz posta
    Kolejne potwierdzenie, że szkoda czasu na onanizm....... Szczerze mówiąc większość tych sampli pokazała, że różnice do 6400 ISO włącznie są niewielkie, by nie powiedzieć, że w słabym świetle pomijalne.
    Zależy na co patrzysz :-)

Bywalec
    Miasto
    Las

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    A w którym filmie? Jeśli nie widzisz różnic np. w teście mory, to z twoim wzrokiem dzieje się coś niedobrego.
    To już zupełnie inna sprawa.
    Oko już nie to.

Ale pewnych rzeczy nie widzę... Nie widzę dużej różnicy na pierwszy rzut oka. Do 6400 ISO. A taka by mnie skłaniała do powiedzenia WOW i ewentualnego myślenia o przesiadce.
    Oczywiście to moja subiektywna opinia. Opinia człowieka, wychowanego w telewizji, tak na marginesie (stąd oczy już nie te, oj, nie te ) Pozdr.

Domyślnie

Mnie interesuje sprawa wizjera. W mojej 5D mkI muszę bardzo dokładnie oko przyłożyć żeby zobaczyć całość kadru i informacje pod nim. W III nadal tak jest czy uległo to zmianie?
    C 5D, Z 16/2,8, C 16-35/2,8 L, C 24-105/4 IS L, C 85-1,2 L, C 135/2 L, C50/1,4, 580EX II + małe domowe studio

Strona 14 z 372 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów