Strona 132 z 372 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142182232 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 311 do 1 320 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jano Zobacz posta
    Czy auto iso możemy ograniczyć do 6400?
    Tak. Możemy dowolnie ograniczać

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Domyślnie

przedział 100-12800 był jako przkład, zarówno w C jak i N mozna to ustawiać dowolnie, tym bardziej, że iso 12800 wg mnie jest w pełni użytwalne
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsunami Zobacz posta
    Zrobiłem na szybko test na ISO 10240 i nie widzę nic niepokojącego, czarne tło.
    Ciekawe. mógłbyś zapodać sampelka w małej rozdziałce na 102400?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    U mnie, różnie to bywa zafarbem

Raz jest:

Raz nie ma

Ostatnio edytowane przez Merde ; 23-04-2012 o 20:38

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

U mnie jest tak samo. Zafarb pojawia się tam gdzie w rogu jest ciemno, a tam gdzie róg jest jaśniejszy już znika jak na twoim trzecim samplu.

Bywalec Awatar Matsunami
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nie mam teraz dostępu do kompa, siedzę na iPadzie. Nie wyciągałem w każdym razie zdjęć o kilka EV, po prostu zrobiłem zdjęcia gdzie jest sporo czarnego w rogu. Przecież takie wyciąganie przy tej czułości nie ma sensu w realu.
    5D mark III, C.35/1.4L, S.85/1.4, S.14/2.8 // Oly XZ-1

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tkosiada Zobacz posta
    ...jest bardzo dobry, a aparat robi tylko co mu każemy
    w takiej sytuacji nie komplikowałbym sobie życia i nie rezygnował z aut-iso tylko szybko zmienił z centralnego pomiaru na punktowy
    w D700 i pokrenych body taka zmian to 2sek. bo przycisk jest przy wizjerze i potem szybko wracam do centralnego
    macie juz auto-iso więc korzystajcie z tego udogodnienia, czyli 100-12800 i do przodu

Tak, naturalnie...

Proponuję okiełznać technikę zanim zacznie się wypisywać takie komentarze, które mogą nieźle spaprać pracę komuś kto w to uwierzy... Ja posunę się nieco dalej i zaproponuję w pracy zarobkowej ustawienie body na zielony kwadracik, wtedy dopiero można będzie skupić się na kadrze... a co tam...

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Opinie Cichego wyglądają na sponsorowane przez firmę na literę N.
    Nie wiem jak on może nie zauważać różnic w Af-ie czy obrazku, a jego sample wyglądają jakby były robione specjalnie w warunkach gdzie różnice są najmniej widoczne.

Ja, stojący przed dylematem na co zmienić po sezonie puszkę, kolejny raz poproszę o pokazanie tej przewagi!!!

Wciąż o niej słyszę - dajcie jej doświadczyć chłopaki w końcu, bo na razie mam tylko mętlik w głowie...
    Ostatnio edytowane przez dulak ; 23-04-2012 o 21:11 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar Matsunami
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

U mnie jest tak samo. Zafarb pojawia się tam gdzie w rogu jest ciemno, a tam gdzie róg jest jaśniejszy już znika jak na twoim trzecim samplu.
    Kurde wcześniej mi się pomerdało, bo robiłem zdjęcia na 12800, a nie 102400 i nie było żadnego zafarbu. Teraz zrobiłem na 102400 i rzeczywiście pojawia się czasami mała plamka w rogu Ale tak czy siak nie ma to znaczenia bo takie ISO jest nie używalne.
    5D mark III, C.35/1.4L, S.85/1.4, S.14/2.8 // Oly XZ-1

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja mam prośbę do niektórych o obniżenie temperatury dyskusji, szczególnie o powstrzymane się od insynuacji i ataków personalnych. Ten wątek już się w zasadzie nadaje wyłącznie do Pralni .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Ja, stojący przed dylematem na co zmienić po sezonie puszkę, kolejny raz poproszę o pokazanie tej przewagi!!!

Wciąż o niej słyszę - dajcie jej doświadczyć chłopaki w końcu, bo na razie mam tylko mętlik w głowie...
    Tu sprawa jest dość prosta-w obrazowaniu przewagi raczej nie masz co szukać oprócz lekkiego skoku jakości na wyższych czułościach. Zarejestrujesz większą liczbę obrazów z poprawnie ustawioną ostrością niż w poprzednim modelu ze względu na normalny AF. Sądzę , że nie ma sensu rozdrabnianie się na temat innych funkcji i aspektów, uważam, że po prostu mają marginalne znaczenie
    Wielokrotnie w swoich pytaniach poruszałam temat niedoświetlania w Canonie. Czacha twierdził, że raczej z 5d3 nie ma tego problemu prawdopodobnie. Wygląda na to, że jednak coś jest i było zawsze na rzeczy:

Kompletnie nie znam się na filmowaniu i video więc nie wiem czy w tej materii zasady są te same.Dziwne tylko ponieważ parametry są identyczne dla 3 korpusów.Proszę o korektę jak coś.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 24-04-2012 o 00:10 Powód: Automerged Doublepost
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Strona 132 z 372 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142182232 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów