Pokaż wyniki od 1 131 do 1 140 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Ale to nie dowodzi, że ISO3200 to w rzeczywistości 2550. Ja tego nie rozumiem, bo że czasem światłomierz źle pokaże to sie zdarza. Ale jesli ustawię światło wg Sekonica, to nigdy sie nie zdarza, żeby była jakaś poważna odchyła. A juz kompletnie nie rozumie, jak zmierzono, że ten ma 2550, a ten drugi 2100..
    W nawiązaniu do mojego wcześniejszego pytanie nie rozumiem kompletnie jednej rzeczy. Tzn pomiar 5d2 i 5d3 zgadza się z Sekoniciem czy nie zgadza się u Ciebie? Co z tego jak aparat ma ustawioną nominalną czułość, wg mnie bez względu na to czy ISO 100 to tak na prawdę ISO 50 czy 200, aparat powinien prawidłowo naświetlić klatkę, czyli np w Canonie na danym ISO potrzebuje więcej czasu niż korpus innej marki, ale efekt powinien być ten sam, a nie np. niedoświetlenie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Zaobserwowałem za to, że czasami światłomierz w aparacie dobiera za niską ekspozycję.
    I to właśnie również zaobserwowałem. Tylko, że według mnie to swojego rodzaju karygodne oszustwo ponieważ stosując się do sugerowanego naświetlenia przez korpus Canona mamy w efekcie niedoświetlone zdjęcie.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 19-04-2012 o 22:57 Powód: Automerged Doublepost
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów