Strona 10 z 345 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    Z tego mi wychodzi bardziej 1,5EV niż 1/2...
    A mnie bardziej 1/2 niż 1,5. Jak dla mnie istotna różnica na korzyść MK III pojawia się dopiero na kosmicznym ISO. To jednak tylko prosty test - jak jest w praktyce dowiemy się niedługo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    A mnie bardziej 1/2 niż 1,5. Jak dla mnie istotna różnica na korzyść MK III pojawia się dopiero na kosmicznym ISO. To jednak tylko prosty test - jak jest w praktyce dowiemy się niedługo.
    Patrzę na iso od 6400 do 12800, bo ten przedział mnie najbardziej interesuje.
    Przy niższych nie widzę również istotnych zmian.
    Poza tym na wysokich czułościach widzę mniej fioletu, który często występuje przy markII.

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    zdjęcia ptaków absolutnie są do wykonania dowolną lustrzanką dostępnym na rynku, to co mnie interesuje to jak będzie działać AF przy szybko zbliżającym się lub oddalającym obiekcie.
    Pewnie masz racje jednak po moich negatywnych doświadczeniach z 7D wolę zobaczyć co potrafi pretentend do zmiany puszki

Początki nałogu Awatar Marv84
    Miasto
    Gorlice

Domyślnie

Może ktoś napisać coś jak wypada 5d3 w porównaniu do 1Ds III? Zastanawiam sie czy zmienić jedynkę na nową piątkę. Głownie interesuje mnie AF. Dla lepszego AF sprzedałem 5d2 i kupiłem jedynkę.
    L

Coś już napisał

Domyślnie

Panowie generalnie zmiana jakości obrazu głównie w jpeg w raw nie specjalnie znaczy poprawa głównie elektroniki i softu samej matrycy również, ale co tu gadać bez rewelacji.
    Jedyną dużą zmianą AF, ale właśnie jego porządnych testów szukam i nigdzie nie ma - np seria szybko zbliżający się pies, człowiek itp cała seria oczywiście. Zobaczymy ile chybionych, z pokazaniem na co ostrzył aparat bo to najważniejsze sprawdzić czy jest ostro tam gdzie ostrzył na poszczególnych klatkach.

sv
    Guest

Domyślnie

interesujące porównanie możliwości video 5d III i d800:
    http://gizmodo.com/5897098/d800-vs-5...s-better-video

Coś już napisał

Domyślnie

Fajny test tylko jedno ale, obiektywy wybrali niby najbardziej porównywalne, no moim zdanie to niestety nie. 24-105 canona z 24-70/2.8 nikona chyba żarty.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ciekawe ponadto który z aparatów fałszuje kolory bo te na filmiku pierwszym są zupełnie różne.
    Ostatnio edytowane przez AndrzejS ; 29-03-2012 o 00:08 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Panowie - przypominam, że wątek jest o 5DmkIII w praktyce - flejmy szczególnie dotyczące lepszości jednego czy drugiego sprzętu nie będą tu widziane z równą wyrozumiałością jak w wątku poprzednim .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Panowie - przypominam, że wątek jest o 5DmkIII w praktyce - flejmy szczególnie dotyczące lepszości jednego czy drugiego sprzętu nie będą tu widziane z równą wyrozumiałością jak w wątku poprzednim .
    Hmmm, czy to już zatem najwyższy czas na dodatkowe wątki:
    "Porównanie 5DII vs 5DIII?", "Co lepsze 5DII vs 5DIII?", "Co kupić 5DII vs 5DIII?", "Co lepsze 5DII + 35/1.4L vs 5DIII + 35/2.0?", itp. ;-)

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Fajnie, coraz więcej osób będzie mogło się podzielić opiniami. Ja w tym roku jeszcze sobie podaruję zakup, ale w przyszłym obowiązkowo. Czekam aż spadnie poniżej 10tys, bo inaczej żona mi urwie zooma .

Czy ktoś już sprawdzał jak jest z wyciąganiem szczegółów z cieni i światła? Czy ma większe możliwości niż 5d mkII?
    Cieszę się, że w końcu Canon postanowił zaimplementować sprawny silnik AF. Ta pucha to teraz must have. Tylko kwestia czasu.
    Czy da się powiązać punktowy pomiar światła z wybranym pkt AF?
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Strona 10 z 345 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów