Strona 109 z 372 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119159209 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 081 do 1 090 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    Pewnie zaraz mnie publicznie zlinczujecie ......
    Każdy pewnie będzie w szoku...
    Nikt Cię tu nie zlinczuje - nie wymyślaj. Prośba natomiast pisz za siebie - nie każdy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Dwa rawy - ptaszor w locie, zdjecia wykonane w serii, ptak jak widac zmienil kierunek lotu co nie przeszkodzilo AF w trafieniu.

http://pawelkupczak.pl//rozne/raw1.CR2
    http://pawelkupczak.pl//rozne/raw2.CR2

Prosze uzyc "Zapisz element docelowy jako"
    Ostatnio edytowane przez Paweł ; 18-04-2012 o 21:04

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Zobacz posta
    Dwa rawy - ptaszor w locie, zdjecia wykonane w serii, ptak jak widac zmienil kierunek lotu co nie przeszkodzilo AF w trafieniu.

http://pawelkupczak.pl//rozne/raw1.CR2
    http://pawelkupczak.pl//rozne/raw2.CR2

Prosze uzyc "Zapisz element docelowy jako"
    Zapisane.
    Seria dwu zdjęciowa, czy dwa kolejne z wiekszej liczby?
    Dzięki.
    Ostatnio edytowane przez 1glider ; 18-04-2012 o 21:14

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Seria z dwoch, chcialem wybrac takie gdzie obiekt zmienil gwaltownie kierunek a to jedyne mam.
    Mam dluzsze serie, najdluzsza zamiesilem poscie ktorey Ci pokazywalem

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie

Muszę przyznać, że "trzymanie' AF zrobiło na mnie wrażenie.W tym zwrocie goląb sporo się do Ciebie przybliżył a nie "zaskoczył" AF'a.
    Jeszcze raz dzięki.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

http://www.petapixel.com/2012/04/13/...e-5d-mark-iii/

Potwierdzam problem w swoim MKIII. Zmienia mi czasy o 1-4 kolejne pozycje. A jak u Was?

Najgrosze, że tu nie chodzi tylko o podświetlenie LCD. Ale w ogóle o światło wpadające w LCD (np. słoneczne).

Robiłem ostatnio zdjęcia na targach w Poznaniu MKI i MKIII. Były tam reflektory pod sufitem. Zauważyłem, że MKIII przy ostrym świetle lekko niedoświetlał w przeciwieństwie do starszego brata.
    "Nieostrość" to CECHA obrazu a nie wada! :grin:
    Fotografia blog

Domyślnie

Przetestowałem MK III w praktycznych warunkach (portrety, bierzmowanie w kościele przy zastanym), jest naprawdę bdb.
    W kwestii obrazka różnicę widać na wysokich ISO, 12800 jest dla mnie w pełni użyteczne (w MK II bałem się czasem wchodzić na 6400).
    O AF już nie wspominam, jest idealnie.
    Auto ISO działa świetnie i przydaje się.
    Lustro nie klepie już jak w MK II.

Robiłem też bezpośrednie porównanie tej samej sceny (zupełnie statycznej, nie żaden żywy, poruszający się obiekt), sceny w słabym oświetleniu, z dużą ilością drobnych elementów.
    Moje MK III jest identycznie ostre jak moje MK II (testowane na 70-200 2,8 II przymniętym do F8, więc szkło nie ogranicza, obiekt statyczny, oświetlenie stałe - nie ma więc dywagacji na temat tego czy kot się poruszył czy nie, czy szkło ostre, czy światło to samo itp itd).

Po raz kolejny stwierdzam, że nie żałuję zakupu.
    Dopłata do samego AF jest dla mnie warta.
    + mnóstwo rzeczy które mam w bonusie (wysokie ISO, autoiso, ciche zdjęcia, ergonomia i konfigurowalność).

Coś już napisał

Domyślnie

Po takiej recenzji ... Poproszę o rawy.

Dopiero zaczyna Awatar kymaj
    Miasto
    łomża

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dominik777 Zobacz posta
    http://www.petapixel.com/2012/04/13/...e-5d-mark-iii/

Potwierdzam problem w swoim MKIII. Zmienia mi czasy o 1-4 kolejne pozycje. A jak u Was?

Najgrosze, że tu nie chodzi tylko o podświetlenie LCD. Ale w ogóle o światło wpadające w LCD (np. słoneczne).

Robiłem ostatnio zdjęcia na targach w Poznaniu MKI i MKIII. Były tam reflektory pod sufitem. Zauważyłem, że MKIII przy ostrym świetle lekko niedoświetlał w przeciwieństwie do starszego brata.
    Jutro przetestuje ten nieszczesny LCD i dam znaka
    pięć de mark czy, dziewczyny Elki

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Konrado84 Zobacz posta
    Przetestowałem MK III w praktycznych warunkach (portrety, bierzmowanie w kościele przy zastanym), jest naprawdę bdb.
    W kwestii obrazka różnicę widać na wysokich ISO, 12800 jest dla mnie w pełni użyteczne (w MK II bałem się czasem wchodzić na 6400).
    O AF już nie wspominam, jest idealnie.
    Auto ISO działa świetnie i przydaje się.
    Lustro nie klepie już jak w MK II.

Robiłem też bezpośrednie porównanie tej samej sceny (zupełnie statycznej, nie żaden żywy, poruszający się obiekt), sceny w słabym oświetleniu, z dużą ilością drobnych elementów.
    Moje MK III jest identycznie ostre jak moje MK II (testowane na 70-200 2,8 II przymniętym do F8, więc szkło nie ogranicza, obiekt statyczny, oświetlenie stałe - nie ma więc dywagacji na temat tego czy kot się poruszył czy nie, czy szkło ostre, czy światło to samo itp itd).

Po raz kolejny stwierdzam, że nie żałuję zakupu.
    Dopłata do samego AF jest dla mnie warta.
    + mnóstwo rzeczy które mam w bonusie (wysokie ISO, autoiso, ciche zdjęcia, ergonomia i konfigurowalność).

O i to jest to o co chodziło. Można sprawdzić w praktyce w końcu. Czy można grzecznościowo poprosić o te rawy?

Strona 109 z 372 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119159209 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów