Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 37

Thread: zakupy w CHIŃSKIM sklepie.

Dopiero zaczyna

Default zakupy w CHIŃSKIM sklepie.

Co o tym sądzicie?
    Czy to w ogóle możliwe, aby kupić 24-70L, za ok. 10000Y- czyli około 400 zł?

http://www.rayi.cn/index.php?product-2048.html

Pełne uzależnienie dinderi's Avatar

Oczywiście. Oni tam mają duzo blizej do Japonii, dlatego koszty transportu sa dużo niższe.
    Tak samo jak szkła Carl-Zeiss w Polsce, kosztują normalnie 400 PLN, a w Japonii 4700.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie koraf's Avatar

Quote Originally Posted by dinderi View Post
    Oczywiście. Oni tam mają duzo blizej do Japonii, dlatego koszty transportu sa dużo niższe.
    Tak samo jak szkła Carl-Zeiss w Polsce, kosztują normalnie 400 PLN, a w Japonii 4700.
    dinderi nie wypisuj takich rzeczy, bo niektórzy jeszcze uwierzą, że to prawda .

Bywalec smartb's Avatar

taka cena, jak to u Chińczyków, tylko przy zakupie całego kontenera tego szkła
    20D + 7D + 5DMK4 + 24-70/2,8LII, 70-200/2,8LIS, Art35/1,4, Art85/1,4, 430EX, 580EX, 055PROB+029

Uzależniony

Przecież pytanie brzmi: czy możliwe jest KUPIĆ....
    Kupić - pewnie tak.
    Mieć w domu? aaaaa..... jak mawiał Kubuś Puchatek: to juz zupełnie inna historia.
    Ale jak dobrze władasz dialektem mandaryńskim i bywasz w tamtych stronach?

Uzależniony flankerp's Avatar

Na pierwszy rzut oka ta ztrona wygląda jakby coś ze stroną kodową się stało heheheh
    Ja kupuje tylko pierdoły od hińczyka na ebayu. Przy większej sprawie jest ryzyko (czy brak paczki, czy celnik). Jak mają paypal to jeszcze można się bawić...
    .. ale nie czarujmy się, takie szkło za 10% wartości to trochę nieprawdopodobne.. A może to nie jest szkło tylko termos w kształcie szkła? Doczytaj dokładnie :P
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Pełne uzależnienie dinderi's Avatar

Quote Originally Posted by koraf View Post
    dinderi nie wypisuj takich rzeczy, bo niektórzy jeszcze uwierzą, że to prawda .
    Ale to szczera prawda. Przeciez transport kosztuje, c'nie? Taki bilet lotniczy Warszawa-Tokyo-Warszawa to cca 2.600 PLN+ 400 obiektyw to razem 3 tysie. Ten kto go przywiezie, musi doliczyć cło i Vat więc sie robi z tego taka cena jak w Polsce.
    Logiczne?
    Myślisz, że skąd taki Monte Christo, czy inny OTC Poznań miał tak tani sprzęt? Bo woził po 3 obiektywy na raz
    Last edited by dinderi; 27-03-2012 at 04:12 PM.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Dopiero zaczyna

kurcze, zamawiałam kiedyś bodajże jakiś pokrowiec na iphona, i nie miałam problemu - wysyłka ok. miesiąc, ceny konkurencyjne :-)

ale jak z obiektywami?
    jeśli rzeczywiście ceny są takie jak na stronie, to chyba skusze się, i zamówię na wypróbowanie 50mm 1,8 - dużo mnie to nie wyniesie... i wywnioskuję czy jest to oryginalny obiektyw, etc etc....

nie martwię się o to, czy towar dotrze - jednak o jego autentyczność :-)

ewentualnie mam kontakt z japonką, hm. hm. - spotkać się trzeba, i obejrzeć tą stronkę
    na google translate troszkę kiepsko ;-/
    Last edited by ela24; 27-03-2012 at 04:20 PM.

Pełne uzależnienie tombas's Avatar

Quote Originally Posted by ela24 View Post
    nie martwię się o to, czy towar dotrze - jednak o jego autentyczność :-)
    za 4 stówy to ja bym "dobrą podróbkę" lub "identyczny z oryginałem" tez kupił
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Dopiero zaczyna

Quote Originally Posted by dinderi View Post

kolego, poszukaj na tablica.pl "canon 5d mark II" - z obiektywem 24,70 kosztuje ok. 3k...... więc coś tu jest "nie halo" :-p

Page 1 of 4 123 ... LastLast