Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: zakupy w CHIŃSKIM sklepie.

Dopiero zaczyna

Domyślnie zakupy w CHIŃSKIM sklepie.

Co o tym sądzicie?
    Czy to w ogóle możliwe, aby kupić 24-70L, za ok. 10000Y- czyli około 400 zł?

http://www.rayi.cn/index.php?product-2048.html

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Oczywiście. Oni tam mają duzo blizej do Japonii, dlatego koszty transportu sa dużo niższe.
    Tak samo jak szkła Carl-Zeiss w Polsce, kosztują normalnie 400 PLN, a w Japonii 4700.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Oczywiście. Oni tam mają duzo blizej do Japonii, dlatego koszty transportu sa dużo niższe.
    Tak samo jak szkła Carl-Zeiss w Polsce, kosztują normalnie 400 PLN, a w Japonii 4700.
    dinderi nie wypisuj takich rzeczy, bo niektórzy jeszcze uwierzą, że to prawda .

Bywalec Awatar smartb
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

taka cena, jak to u Chińczyków, tylko przy zakupie całego kontenera tego szkła
    20D + 7D + 5DMK4 + 24-70/2,8LII, 70-200/2,8LIS, Art35/1,4, Art85/1,4, 430EX, 580EX, 055PROB+029

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Przecież pytanie brzmi: czy możliwe jest KUPIĆ....
    Kupić - pewnie tak.
    Mieć w domu? aaaaa..... jak mawiał Kubuś Puchatek: to juz zupełnie inna historia.
    Ale jak dobrze władasz dialektem mandaryńskim i bywasz w tamtych stronach?

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Na pierwszy rzut oka ta ztrona wygląda jakby coś ze stroną kodową się stało heheheh
    Ja kupuje tylko pierdoły od hińczyka na ebayu. Przy większej sprawie jest ryzyko (czy brak paczki, czy celnik). Jak mają paypal to jeszcze można się bawić...
    .. ale nie czarujmy się, takie szkło za 10% wartości to trochę nieprawdopodobne.. A może to nie jest szkło tylko termos w kształcie szkła? Doczytaj dokładnie :P
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    dinderi nie wypisuj takich rzeczy, bo niektórzy jeszcze uwierzą, że to prawda .
    Ale to szczera prawda. Przeciez transport kosztuje, c'nie? Taki bilet lotniczy Warszawa-Tokyo-Warszawa to cca 2.600 PLN+ 400 obiektyw to razem 3 tysie. Ten kto go przywiezie, musi doliczyć cło i Vat więc sie robi z tego taka cena jak w Polsce.
    Logiczne?
    Myślisz, że skąd taki Monte Christo, czy inny OTC Poznań miał tak tani sprzęt? Bo woził po 3 obiektywy na raz
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 27-03-2012 o 16:12
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Dopiero zaczyna

Domyślnie

kurcze, zamawiałam kiedyś bodajże jakiś pokrowiec na iphona, i nie miałam problemu - wysyłka ok. miesiąc, ceny konkurencyjne :-)

ale jak z obiektywami?
    jeśli rzeczywiście ceny są takie jak na stronie, to chyba skusze się, i zamówię na wypróbowanie 50mm 1,8 - dużo mnie to nie wyniesie... i wywnioskuję czy jest to oryginalny obiektyw, etc etc....

nie martwię się o to, czy towar dotrze - jednak o jego autentyczność :-)

ewentualnie mam kontakt z japonką, hm. hm. - spotkać się trzeba, i obejrzeć tą stronkę
    na google translate troszkę kiepsko ;-/
    Ostatnio edytowane przez ela24 ; 27-03-2012 o 16:20

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ela24 Zobacz posta
    nie martwię się o to, czy towar dotrze - jednak o jego autentyczność :-)
    za 4 stówy to ja bym "dobrą podróbkę" lub "identyczny z oryginałem" tez kupił
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta

kolego, poszukaj na tablica.pl "canon 5d mark II" - z obiektywem 24,70 kosztuje ok. 3k...... więc coś tu jest "nie halo" :-p

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów