Co o tym sądzicie?
Czy to w ogóle możliwe, aby kupić 24-70L, za ok. 10000Y- czyli około 400 zł?
http://www.rayi.cn/index.php?product-2048.html
Co o tym sądzicie?
Czy to w ogóle możliwe, aby kupić 24-70L, za ok. 10000Y- czyli około 400 zł?
http://www.rayi.cn/index.php?product-2048.html
Oczywiście. Oni tam mają duzo blizej do Japonii, dlatego koszty transportu sa dużo niższe.
Tak samo jak szkła Carl-Zeiss w Polsce, kosztują normalnie 400 PLN, a w Japonii 4700.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Ale to szczera prawda. Przeciez transport kosztuje, c'nie? Taki bilet lotniczy Warszawa-Tokyo-Warszawa to cca 2.600 PLN+ 400 obiektyw to razem 3 tysie. Ten kto go przywiezie, musi doliczyć cło i Vat więc sie robi z tego taka cena jak w Polsce.
Logiczne?
Myślisz, że skąd taki Monte Christo, czy inny OTC Poznań miał tak tani sprzęt? Bo woził po 3 obiektywy na raz![]()
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 27-03-2012 o 16:12
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
kurcze, zamawiałam kiedyś bodajże jakiś pokrowiec na iphona, i nie miałam problemu - wysyłka ok. miesiąc, ceny konkurencyjne :-)
ale jak z obiektywami?
jeśli rzeczywiście ceny są takie jak na stronie, to chyba skusze się, i zamówię na wypróbowanie 50mm 1,8 - dużo mnie to nie wyniesie... i wywnioskuję czy jest to oryginalny obiektyw, etc etc....
nie martwię się o to, czy towar dotrze - jednak o jego autentyczność :-)
ewentualnie mam kontakt z japonką, hm. hm. - spotkać się trzeba, i obejrzeć tą stronkę
na google translate troszkę kiepsko ;-/
Ostatnio edytowane przez ela24 ; 27-03-2012 o 16:20
taka cena, jak to u Chińczyków, tylko przy zakupie całego kontenera tego szkła
20D + 7D + 5DMK4 + 24-70/2,8LII, 70-200/2,8LIS, Art35/1,4, Art85/1,4, 430EX, 580EX, 055PROB+029
A może u nich wszystko czyta się odwrotnie i tak naprawdę jest to szkło
MSU L8.2\f mm07-42 FE.
Taki trochę bardziej szeroki kąt.![]()