Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: www.DVE.pl - Ostrzeżenie

Mieszany widok

naher
    Guest

Exclamation www.DVE.pl - Ostrzeżenie

Jeśli szanujecie swoje nerwy i swoją kasę radzę omijać "sklep" www.DVE.pl / DigitINFO.pl

Oto historia moich zakupów:
    12.01.2006 - telefonicznie dowiaduję się o możliwości zamówienia D200 z dostawą na sobotę 14.01.2006. Sklep robi wrażenie profesjonalnego, bardzo miła pani na infolinii sprawdza możliwość dostawy w sobotę, oddzwania do mnie na komórkę, szuka alternatywnych rozwiązań, git. Potwierdzam na piśmie (takie zboczenie zawodowe), że nowy nieużywany z dostawą na 14.01

13.01.2006 godz 13.30 dzwonię potwierdzić, że aparat do mnie wyszedł. Miła pani potwierdza, że pieniądze wpłynęły, przesyłka jest gotowa do wysłania, czeka na kuriera, który odbiera przesyłki ok 16.00. Po 16 miła pani ma zadzwonić i podać mi numer listu przewozowego.

13.01.2006 godz 16.55 (miła pani pracuje do 17.00) Miła pani oznajmi mi, że właśnie miała do mnie dzwonić, bo jej szef nie dojechał do Łodzi, gdzie od dystrybutora miał wysłać do mnie aparat kurierem. Jeszcze 2 h wcześniej aparat leżał gotowy do wysyłki w Krakowie... Otrzymuję zapewnienie, że aparat otrzymam 17.01... Piszę reklamację, na którą nikt nie odpowiedział.

17.01.2006 - JEST!! Z samego rana o 9.00 pan kurier doręczył, przesyłka nie otwierana, nie uszkodzona, przyjmuję. Doręczenie do firmy, więc koledzy asystują mi w rozpakowywaniu, bo po historyjce sprzed paru dni mam ograniczone zaufanie do sprzedawcy . W paczce brak dowodu zakupu. Widać, że aparat był wyciągany, ale co tam, wyciągnęli sobie. Bateria była zakładana widać ślady, wielkie rzeczy. Było podpinane szkło, widać ślady, no musieli sprawdzić. Pod plastikową osłonką wyświetlacza znajduję psi włos (!), obstawiam biszkoptowego labradora. Już zaczyna mi brakować siły, żeby przekonywać samego siebie, że wszystko jest w porządku. Rzut oka w EXIF-a, ...1700 zdjęć!!! Nowy?? Nieużywany??

18.01.2006 - odsyłam aparat wraz ze stosownym pismem

23.01.2006 - po interwencji telefonicznej otrzymuję zwrot pieniędzy

Podsumowanie: próbowano mnie w prymitywny sposób oszukać, 11 dni ktoś obracał moją kasą (prawie 7 tyś), straciłem masę nerwów, nie mam aparatu, poniosłem koszty wysyłki, ubezpieczenia i opakowania czegoś, czego nie zamawiałem. Nie wiem jakby się skończyła ta historia, gdybym nie potwierdzał każdego ustalenia faxem, nie miał protokołu z otwarcia paczki podpisanego przez świadków i dokumentacji video.

Taki jest bilans mojej przygody z www.DVE.pl.

Ostrzegam, używany D200, sprzedawany przez DVE jako nowy, ma numer seryjny: 4006812

Co prawda, nie ten system i zakup D200 Wam nie grozi, ale wklejam to u Was ku przestrodze, przyda się jak już będziecie szukać 30D :-)

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Można tylko współczuć a swoja drogą nie ma jak sprawdzony dostawca. Polecam www.cyfrowe.pl, działają profesjonalnie i nie ma nerwów.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

naher
    Guest

Domyślnie

Jasne, tylko sytuacja z dostepnością D200 jest taka, że trzeba brać u tego kto ma. Mój zaufany sprzedawca zrealizował ostatnio część zamówień... z grudnia 2005 :sad:

DVE sprawiał wrażenie solidnego. Ładna stronka, infolinia, miła konsultantka. Szkoda, że to tylko fasada dla nieuczciwości...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No to oznacza tylko że nie należy się spieszyć...

naher
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    No to oznacza tylko że nie należy się spieszyć...
    Nie można popaść w paranoję, że każdy sprzedawca jest nieuczciwy. Jak dotąd zrealizowałem kilkadziesiąt transakcji przez net o wartości od kilku złotych do kilku tysięcy bez żadnej wpadki. Zdarzały się drobne nieporozumienia, ale nie wciskanie używanego jako nowego

Administrator Awatar hazan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez naher
    Nie można popaść w paranoję, że każdy sprzedawca jest nieuczciwy. Jak dotąd zrealizowałem kilkadziesiąt transakcji przez net o wartości od kilku złotych do kilku tysięcy bez żadnej wpadki. Zdarzały się drobne nieporozumienia, ale nie wciskanie używanego jako nowego
    To nie paranoja to ostrożnośc - wiesz wypadki i inne tego typu przygody ma się przeważnie raz w życiu bo pózniej się uważa - a tu chodzi o to żeby nie wdepnąc niepotrzebnie..

Uprawnienia umieszczania postów