Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Wątek: Nowości i zapowiedzi Sony (2012)

Bywalec
    Miasto
    Las

Domyślnie

A ja życzę firmie Sony szybkiej premiery trzech, czterech dobrych, w miarę przystępnych cenowo szkieł (vide M4/3) do systemu NEX...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łopal Zobacz posta
    A ja życzę firmie Sony szybkiej premiery trzech, czterech dobrych, w miarę przystępnych cenowo szkieł (vide M4/3) do systemu NEX...
    Amen. Dorzucilbym jeszcze lensy i ceny NX-a.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cóż póki co Sony liczy rekordowe straty - ponad 5 mld$. Ceny akcji pobiły rekord spadku. Najwięcej umoczyli na telewizorach. Podobno dział foto jest jednym z trzech zyskownych. Była nawet mowa o tym, że Sony ma sobie zostawić tylko trzy dochodowe działy, a reszty się pozbyć - zobaczymy co zrobi nowy CEO.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Była nawet mowa o tym, że Sony ma sobie zostawić tylko trzy dochodowe działy, a reszty się pozbyć - zobaczymy co zrobi nowy CEO.
    Zaczerpnę z Klasyka: koalicja na rzecz koloru? Niech zrobią konkurencję dla Eizo Color Edge, również cenową oczywiście. Druga sprawa, o czym wspominałem, to PanaSłony telewizor czyli nic dobrego dla Japończyków: i ci i ci zwolnią po 10 tys. ludzi każdy, wymiana patentów i twory na kształt Seata Mii, Skody Citygo czy VW Up!

Ciekawi mnie co innego: kiedy technologia RGBW(hite) trafi do luster, to może być ten sam poziom odjechania konkurencji co u D5100.
    the silence is deafening

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

RX100 topowy kompakt Sony:

http://www.dpreview.com/news/2012/06...sensor-compact

wielkością przypomina Canona S100, wyglądem Nikona 1, ma też tej samej wielkości sensor, jednak bardziej upakowany

Ostatnio edytowane przez wyrwiflak ; 06-06-2012 o 08:23
    600D | X-M1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    RX100 topowy kompakt Sony
    To ja z grubej rury: kolega jest o krok przed zakupem czegoś kieszonkowego, warunek podstawowy: im więcej kl/s tym lepiej. Tu widzę 10.
    Słyszałem, że wcześniejsze aparaty Sony też miały dużo kl/s - mógłby ktoś wymienić modele?

Ponieważ ma być używany w hali to wskazana jak najmniejsza liczba MPx i bardzo jasny (w kompaktach) obiektyw.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

RX100 topowy kompakt Sony:
    Widać, że - w odróżnieniu od G1 X - to aparat na każdą kieszeń!
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    To ja z grubej rury: kolega jest o krok przed zakupem czegoś kieszonkowego, warunek podstawowy: im więcej kl/s tym lepiej. Tu widzę 10.
    Słyszałem, że wcześniejsze aparaty Sony też miały dużo kl/s - mógłby ktoś wymienić modele?

Ponieważ ma być używany w hali to wskazana jak najmniejsza liczba MPx i bardzo jasny (w kompaktach) obiektyw.
    wątpię by znalazł coś takiego w ofercie sony, wydaje mi się że ta nowość to pierwszy kompakt sony z f1,8 i taką szybkostrzelnością
    600D | X-M1

Domyślnie

wątpię by znalazł coś takiego w ofercie sony, wydaje mi się że ta nowość to pierwszy kompakt sony z f1,8 i taką szybkostrzelnością
    OK, coś pamiętam 1000 HV HX, na fotopolis był art. znanego kolesia "od Sony" z fajnymi fotkami zrobionymi tym aparatem.

Przejrzałem specyfikację: dlaczego to ***** nie ma 10 MPx? :angry:
    Nie chodzi mi o szumy, tylko o czas w reporterskiej foto: dłużej z karty, dłużej w dół w PS'ie. To topowy model masa go nie wybierze, jeśli LX-7 Panasa będzie w ten deseń (10 kl/s) to już nie mogę się doczekać XZ-2

BTW. Ostatnio oglądałem MotoGP: zrobione kamerami 2000 kl/s
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ciekawi mnie co innego: kiedy technologia RGBW(hite) trafi do luster, to może być ten sam poziom odjechania konkurencji co u D5100.
    Bardzo możliwe że w ogóle nie trafi bo nijak nie widzę co to może dawać w praktyce.

Ładne .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów