A ja życzę firmie Sony szybkiej premiery trzech, czterech dobrych, w miarę przystępnych cenowo szkieł (vide M4/3) do systemu NEX...
A ja życzę firmie Sony szybkiej premiery trzech, czterech dobrych, w miarę przystępnych cenowo szkieł (vide M4/3) do systemu NEX...
Cóż póki co Sony liczy rekordowe straty - ponad 5 mld$. Ceny akcji pobiły rekord spadku. Najwięcej umoczyli na telewizorach. Podobno dział foto jest jednym z trzech zyskownych. Była nawet mowa o tym, że Sony ma sobie zostawić tylko trzy dochodowe działy, a reszty się pozbyć - zobaczymy co zrobi nowy CEO.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Zaczerpnę z Klasyka: koalicja na rzecz koloru? Niech zrobią konkurencję dla Eizo Color Edge, również cenową oczywiście. Druga sprawa, o czym wspominałem, to PanaSłony telewizor czyli nic dobrego dla Japończyków: i ci i ci zwolnią po 10 tys. ludzi każdy, wymiana patentów i twory na kształt Seata Mii, Skody Citygo czy VW Up!
Ciekawi mnie co innego: kiedy technologia RGBW(hite) trafi do luster, to może być ten sam poziom odjechania konkurencji co u D5100.
the silence is deafening
RX100 topowy kompakt Sony:
http://www.dpreview.com/news/2012/06...sensor-compact
wielkością przypomina Canona S100, wyglądem Nikona 1, ma też tej samej wielkości sensor, jednak bardziej upakowany
Ostatnio edytowane przez wyrwiflak ; 06-06-2012 o 08:23
600D | X-M1
To ja z grubej rury: kolega jest o krok przed zakupem czegoś kieszonkowego, warunek podstawowy: im więcej kl/s tym lepiej. Tu widzę 10.
Słyszałem, że wcześniejsze aparaty Sony też miały dużo kl/s - mógłby ktoś wymienić modele?
Ponieważ ma być używany w hali to wskazana jak najmniejsza liczba MPx i bardzo jasny (w kompaktach) obiektyw.
the silence is deafening
OK, coś pamiętam 1000 HV HX, na fotopolis był art. znanego kolesia "od Sony" z fajnymi fotkami zrobionymi tym aparatem.
Przejrzałem specyfikację: dlaczego to ***** nie ma 10 MPx? :angry:
Nie chodzi mi o szumy, tylko o czas w reporterskiej foto: dłużej z karty, dłużej w dół w PS'ie. To topowy model masa go nie wybierze, jeśli LX-7 Panasa będzie w ten deseń (10 kl/s) to już nie mogę się doczekać XZ-2
BTW. Ostatnio oglądałem MotoGP: zrobione kamerami 2000 kl/s![]()
the silence is deafening
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner