Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 56

Wątek: Nowości i zapowiedzi Sony (2012)

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Wiesz jak pięknie wygląda A 900 kiedy zacznie obłazić z niej farba do gołego metalu? Jak zawodowy sprzęt z lat 80... Nie mniej mi brakuje pewnej konsekwencji w działaniach tej firmy. Ja bym jeszcze dodał, że ten high end w przypadku A 900 był za naprawdę rozsądne pieniądze.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie do konca. Sony buduje baze uzytkownikow na polce amatorskiej i ostatnio coraz odwazniej sredniej (pasjonatow) i jako wabik wykorzystywalo obecnosc high-endu w systemie (A900/A850 do spolki z cajsami, co mialo calkiem sporo seksapilu dla pewnej grupy odbiorcow). tego rodzaju korpus jak wyzej, za matryca 36x36 mm przy nasr... megapikseli dosc dobrze wpisuje sie w dokladnie ta sama strategie necenia.
    to nadal brzmi bardzo plotkowo, ale ma swoj sens patrzac na poczynania od czasow przejecia Minolty...
    A moim zdaniem jest tak, że Sony już poległo w temacie sprzętu dla profi oraz pasjonatów i raczej wiele już nie zwojują. Prawda jest taka że tu trzeba ogromnie dużo włożyć, a nie ma specjalnie gwarancji że to się zwróci.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A moim zdaniem jest tak, że Sony już poległo w temacie sprzętu dla profi oraz pasjonatów i raczej wiele już nie zwojują. Prawda jest taka że tu trzeba ogromnie dużo włożyć, a nie ma specjalnie gwarancji że to się zwróci.
    ale to zupelnie jak z 1Ds/1Dx a tyle, ile one Rebeli sprzedaja, to z okladem zwraca sie naklad na R&D.
    www albo tez flickr

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale to zupelnie jak z 1Ds/1Dx a tyle, ile one Rebeli sprzedaja, to z okladem zwraca sie naklad na R&D.
    Dobrze że dałeś emotkę, bo tu IMHO nie ma żadnej symetrii .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Z dyskusji na KKM wynikło, że sprzęt za blisko 10 tys to dla nich coś za kosmiczne ceny. Zupełnie nie są przyzwyczajeni do tego, że body może kosztować ponad 20 tys jak u C czy N. Z tego wniosek, że dominują userzy, którzy wcale nie myślą o jakimś profi sprzęcie. Mają chęć na tanie FF (jak wszyscy zresztą) i może to dostaną. Choć profi nie są zachwyceni SLT (czyli półprzepuszczalnym lustrem) i najprawdopodobniej zaniechaniem normalnych lustrzanek.
    Wnioskuję podobnie jak kolekcjoner - sony nie jest perspektywicznym systemem dla profi. Może czasem dadzą jakieś wodotryski, ale .. są nieprzewidywalni, nie mają ciągłości rozwoju linii profi, że tak to określę.

Zresztą - na forach sporo się dyskutuje o topowych body i jeden drugiemu udowadnia co lepsze :wink: ale jak pokazują statystyki sprzedaży to body FF stanowią niemal margines. Prestiżowy, marketingowy, ale .. margines. Więc sony chyba dlatego wcale się za mocno w FF nie pcha.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 30-03-2012 o 21:44
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Tyle, że normalna lustrzanka podczas filmowania lustrzanką nie jest a w SLT można obserwować filmowany obraz przez celownik. Według mnie jest to jakaś zaleta tego rozwiązania. Zresztą entuzjastów nie brakuje http://www.canon-board.info/showpost...7&postcount=83

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wiesz entuzjastów wielu rozwiązań to jest setki ale jak przyjdzie ten entuzjazm poprzeć portfelem to ich liczba dramatycznie maleje.
    Kapitan Wagner

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

To fakt. Zresztą technologia w Sony podobnie jak historia zatacza koła. Był niedawno u mnie znajomy i miał MinoltaKonica coś tam, coś tam, którą wyciągnął z pawlacza. Takie SLT tylko z niewymiennym obiektywem. I co ciekawe też podobno ma 12 klatek na sekundę.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No cóż - ponieważ dziś jest dzień wszystkich stron plotkarskich, to i SonyAlpha sobie nie żałuje:
    http://www.sonyalpharumors.com/sr5-a...00-megapixels/
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

100mpx - to jakie rawy 500 MB?
    Kapitan Wagner

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów