Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 56

Wątek: Nowości i zapowiedzi Sony (2012)

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Nowości i zapowiedzi Sony (2012)

w plotach na optycznych piszą o sony a1s ale to też SLT tyle ze z matrycą 36x36mm i body wiekszym od a900.

Witam stworzyłem ten watek, bo reszta jest już mało aktualna, a w innych robi się niepotrzebny OT.
    Zapraszam do pisania o wszystkim co związane z nowościami firmy Sony (w dziedzinie foto) tutaj .
    Pozdrawiam
    K.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 26-03-2012 o 23:21

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pajlot Zobacz posta
    w plotach na optycznych piszą o sony a1s ale to też SLT tyle ze z matrycą 36x36mm i body wiekszym od a900.
    Czyli taki mało średni format wg Sony :-)

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

no to ja o HX200V...
    po jaką cholerę to wypuszczają? czy ten aparat wnosi jakieś znaczące różnice od HX100V?
    nie mogę nic na ten temat znaleźć
    było Lustro jest panasonic lumix Lx3

Uzależniony

Domyślnie

Jeśli ktoś ma nadal problem wyobrazić sobie szkło ff z taką matrycą to tutaj przykład na szybko :

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    Jeśli ktoś ma nadal problem wyobrazić sobie szkło ff z taką matrycą to tutaj przykład na szybko :
    wlasnie o tym mowie. spora czesc istniejacych szkiel, stawiam flaszke w zaklad, kryje to szersze pole bez wiekszego problemu, co najwyzej w rogach jest masakra - no, ale nie takie rzeczy sie w sofcie prostowalo

inna kwestia - to ma byc sredni, wystarczy dodac w aparacie filtr do czarno-bialego, software'owe ramki wokol zdjec (do wyboru: ala Hass, ala Mam-i-ja czy ala Bronik) i jest taka sztuka przez wielkie G, ze szczeka opada...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja jestem ciekaw, czy będzie w najbliższym czasie następca A900 z matrycą z D800...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ja jestem ciekaw, czy będzie w najbliższym czasie następca A900 z matrycą z D800...
    No pisali, że tak "w SLT".
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jest nowy Nex
    FS700 - 4K(a) za o$iem
    http://www.eoshd.com/content/7710/th...s700-4k-for-8k
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 30-03-2012 o 12:04 Powód: Automerged Doublepost
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KEEK Zobacz posta
    To sie zrobi wieksza komore. Rolliflexy 4x4 nie byly takie duze
    Ale bagnetu nie wolno ruszać, bo się zwiększy odległość i nie będzie nieskończonosci z dotychczasową optyką. Więc tak bezkarnie to nie mozna tej komory dowolnie powiększać.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Bywalec Awatar KEEK
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No fakt. Ale jesli miesci sie w bazie na poziomie to powinno sie tez zmiescic w pionie. Badz co badz to nieruchome lustro, wiec mniejszy problem.
    W Hasselbladzie lustro bylo na poczatku krotkie - winietowalo przy obiektywach dluzszych niz 150mm - a potem przedluzyli i zrobili ruch paraboliczny. Zmiescilo sie. Wierze, ze japonscy inzynierowie sobie poradza.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KEEK Zobacz posta
    No fakt. Ale jesli miesci sie w bazie na poziomie to powinno sie tez zmiescic w pionie. Badz co badz to nieruchome lustro, wiec mniejszy problem.
    W Hasselbladzie lustro bylo na poczatku krotkie - winietowalo przy obiektywach dluzszych niz 150mm - a potem przedluzyli i zrobili ruch paraboliczny. Zmiescilo sie. Wierze, ze japonscy inzynierowie sobie poradza.
    Japońscy inżynierowie tak muszą sobie poradzić aby chińscy robotnicy mogli to nie tylko potem poskładać do kupy na taśmie ale dobrze aby działało. Nie wszystko co jest wymyślone da się masowo produkować. Te wszystkie Rollaje i Hasele były poskręcane przez zegarmistrzów z lupką w oku. Teraz nikt sobie na to nie może pozwolić.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów