Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: [Fotograf1995]Cykl w przygotowaniu

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

Szanowny Kolego
    Po pierwsze to Trothlik a nie Throtlik, ale zakładam że to literówka
    po drugie twój wiek nie ma tu nic do rzeczy.
    możesz mieć i 90 lat i robić gnioty a możesz mieć 15 i mieć oko jak diabeł.
    Zamieściłeś tu swoje zdjęcia z prośbą o komentarz i nie możesz oczekiwać że wszyscy będą piali z zachwytu.
    Nie miałem najmniejszego zamiaru cie urazić, ale skoro boisz się odpowiedzi to nie powinieneś zadawać pytań.
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Chaos i nic więcej, niestety.
    Reportaż jest o ludziach, ale w gruncie rzeczy praktycznie bez ludzi.
    1 i 2 - to reportaż o ludziach, ludziach przy pracy czy o indykach czy o czym?
    3. Co pokazuje to zdjęcie? O czym ma mówić?
    4 i 5 - materiał zaczyna być o ludziach i ich pracy, czyli zaczynamy wchodzić w temat który miał być od początku.
    6 i 7 no i ledwo po wstępie jest już brutalne zakończenie w ogóle nie pokrywające się z materiałem, tematem. Chcesz fotografować ludzi przy pracy czy w domu? Albo to, albo to. Albo połączyć to w dyptyki i zrobić tak cały materiał. Albo robisz materiał o jednym człowieku.

Poczytaj może co to jest reportaż bo w tych zdjęciach nie ma go ani trochę. Na 7 zdjęć mamy 3grupy tematyczne i w sumie tylko jedna jako tako pokrywa się z założonym tematem.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Bywalec Awatar Fotograf1995
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

@trothlik Literówka oczywiście, sory. Nie boję się odpowiedzi, ale oczekuję takiej, która pokaże mi co poprawić, wytknie błędy, a nie powie mi "spójrz na zdjęcia jeszcze raz i zrozumiesz co popsułeś". Stary, gdybym to wiedział nie potrzebowałbym opinii nikogo z forum, bo byłbym ponad to wszystko. Przepraszam za kwachy.|
    @Goomis Dzięki za jasną odpowiedź.

Chyba odłożę reportaż na jakiś czas i zacznę tworzyć zdjęcia na dany temat luźno ze sobą powiązane. Reportaż mnie przerósł.
    Fotoreporter

"Nauczyłem się, że nie da się fotografować ludzi, jeśli się ich choć trochę nie kocha i nie potrafi się dostrzec [...] ich światów."

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotograf1995 Zobacz posta
    @trothlik Literówka oczywiście, sory. Nie boję się odpowiedzi, ale oczekuję takiej, która pokaże mi co poprawić, wytknie błędy, a nie powie mi "spójrz na zdjęcia jeszcze raz i zrozumiesz co popsułeś". Stary, gdybym to wiedział nie potrzebowałbym opinii nikogo z forum, bo byłbym ponad to wszystko. Przepraszam za kwachy.|
    Nie przepraszaj, bo masz rację. Też nie wiem jak mają pomóc takie "mądrości"?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotograf1995 Zobacz posta
    Chyba odłożę reportaż na jakiś czas i zacznę tworzyć zdjęcia na dany temat luźno ze sobą powiązane. Reportaż mnie przerósł.
    Nie chodzi o to żeby się zniechęcać, tylko żeby odrobić lekcje i następnym razem poprawić błędy...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Bywalec Awatar Fotograf1995
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Street-pierwsze próby

Fotoreporter

"Nauczyłem się, że nie da się fotografować ludzi, jeśli się ich choć trochę nie kocha i nie potrafi się dostrzec [...] ich światów."

Bywalec Awatar BRS
    Miasto
    Gród Kraka

Domyślnie

dla mnie bardzo nieczytelne, nie widze tematu zdjec
    nieczym zdjecia nie przyciagaja uwagi a wiekszosc wrecz odwrotnie - odrzuca
    czy zbytnia nieostroscia, czy wypraniem barw czy chocby samym kadrem..
    nie powiem ci co jest zle, bo kazdy ma inny odbior i w fotografii reportazowej
    nie chodzi o to by przypodobac sie innym tylko by ze zdjecia czy cylku mozna
    bylo odczytac to co chciales przekazac... (tutaj bez opisu nie wiedzialbym ocb
    i jaki jest temat przewodni)
    rob swoje, pokazuj swiat jakim ty go widzisz i licz na to ze inni beda to umieli
    odczytac bezblednie
    Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
    http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BRS Zobacz posta
    rob swoje, pokazuj swiat jakim ty go widzisz i licz na to ze inni beda to umieli
    odczytac bezblednie
    a to nie właśnie to jest pięknem sztuki - do której fotografia się również zalicza - że każdy może ją odczytać tak jak mu "w duszy gra"??

co prawda dla mnie z ostatniego wrzutu to te zdjęcia za wiele nie mówią. Niektóre zaczynają intrygować, ale potem nie znajduję zakończenia co mnie bardziej frustruje niż oglądanie zdjęć nijakich (które niestety też w tym wrzucie są). Jedynie 1 i 2 coś w sobie mają. Na 2 tylko szkoda, że pan nie ma niebieskiej koszuli, wtedy byłby jak to opakowanie popcornu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

katastrofa

Domyślnie

Zdjęcia wyglądają jak byś aparat trzymał pod kurtką i pstrykał reportaż z ukrycia.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów