Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: 40D - zoom spacerowy

Widok wątkowy

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bffist Zobacz posta
    Jeśli masz 24-70 sigmy, to zainwestuj w 70-200/4.
    24-70 już samo w sobie jest dobrym spacerniakiem (;
    swietny wybor dla kogos, kto wyraznie z gory zaznacza, ze chodzi o sprzet latwy do zapakowania i z zalozenia jako zestaw 1 body + 1 obiektyw.

moze czasem warto przeczytac oryginalna tresc, na ktora sie odpowiada?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Mike7 Zobacz posta
    18-135 ma fajny zakres, ale nigdy nie użytkowałem, znam natomiast 24-105 L na cropie (50D) i nie mogę złego słowa o tym szkle powiedzieć, nawet mi 24 nie przeszkadzało, ale za to 105 bardzo cieszyło
    mam 18-135 pod 40D i to sie sprawdza jako spacerzoom na wypad na miasto albo do noszenia "w torebce". 24-105 juz mniej, ze wzgledu na gabaryt. poza tym, dla mnie definicja spacerzooma konczy sie na 18mm w szerokim kacie. 24 to nie jest szeroki kat, a te 6mm to sporo w praktyce

Cytat Zamieszczone przez Mike7 Zobacz posta
    Osobiście sam się teraz zastanawiam czy 18-135, czy 18-55 + 55-250 będzie lepszym rozwiązaniem??
    optycznie 18-135 jest podobnie jak kit, moze w szerokim kacie gorszy. ma funkcjonalna przewage (nieruchoma mordka) i zalete tych milimetrow w jednym opakowaniu, natomiast jesli akcent jest na przyzwoite foty w szerokim kacie (ponizej 35mm), to IMHO lepiej kit). 18-135 jest fajny jako tanie rozwiazanie na zestaw 1 body + 1 obiektyw uniwersalny.
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 31-03-2012 o 01:05 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów