Ktoś mi powie o co chodzi. Robiłem TimeLap każde zdjęcie naświetlane 20s, zdjęcia robione bez przerwy. z 300 zdjęć 70 jest takich jak góra tego zdjęcia a kilka takich jak to. Jakaś rada???? Aparat 1d mark II.
Ktoś mi powie o co chodzi. Robiłem TimeLap każde zdjęcie naświetlane 20s, zdjęcia robione bez przerwy. z 300 zdjęć 70 jest takich jak góra tego zdjęcia a kilka takich jak to. Jakaś rada???? Aparat 1d mark II.
Czytałem kilka wątków. Karty sprawdzone. Sytuacja ma miejsce przy długich czasach naświetlania łącznie ze zdjęciami seryjnymi. Może jakieś pomysły???
Piszesz b.ogólnie.
Czy pierwsze zdjęcia były dobre,a następne coraz gorsze,czy też bez żadnej prawidłowości?
Czy robiłeś próby na krótszych czasach.W krótszych seriach?
Z opisu wynika że moze to być związane z nagrzewaniem się matrycy np.
Właśnie chodzi o to że pierwsze zdjęcia są OK później wychodzą pasy, później znowu jest OK. I tak na zmianę. Właśnie robię test na RAWach. Za chwilę dam znać co i jak. Robiąc serię np. z 2s ekspozycją jest wszystko ok.To aż tak mocno może się przegrzewać matryca??
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zrobiłem też serię 45 zdjęć z 2s naświetlaniem i po 26 zdjęciu robi się to samo:-(, przy 25s serii pasy wychodzą po 9 zdjęciu. Więc żadnej zależności czasowej. Jak zaczyna się seria zdjęć z pasami to aparat nie "trzyma" balansu bieli. Czekam na podpowiedzi. Z góry dziękuję.
Ostatnio edytowane przez szybki-pl ; 25-03-2012 o 10:16 Powód: Automerged Doublepost
proszę o podpowiedź serwisu lub kolegów forumowych