I tak pewnie jest;P Byly lepsze ale niekoniecznie optycznie, cyfra wymaga innego podejścia jednak wykonanie to juz co innego. Tylko mowimy o innych seriach obiektywow...
Pozdrawiam
Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk
I tak pewnie jest;P Byly lepsze ale niekoniecznie optycznie, cyfra wymaga innego podejścia jednak wykonanie to juz co innego. Tylko mowimy o innych seriach obiektywow...
Pozdrawiam
Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk
Tak btw.
Troche dziwne wydaje mi się pójście na mecz i nie odróznianie trybu al servo i one shot :...
Dobrze, że już znasz te różnice podpowiem ci jeszcze abyś ustawił tylko środkowy punkt af. U mnie w 20D gdy robiłem zdjęcia na al servo z 70-200 4 na 9 pkt af prawie nigdy nie trafiało, ale gdy ustawiłem tylko środkowy wszystkie były mega ostre... Pozdr
Obiektyw w tej samej wersji z roku 1999 i 2012 może się różnić tym, że w 1999 roku nie oszczędzano na materiałach bo o ogólnoświatowym kryzysie nie było mowy. Dziś w czasach cięcia kosztów można podejrzewać, że producenci po cichu redukują koszty co może mieć wpływ na niższą jakość produktów. Z drugiej strony dynamiczny postęp technologiczny jaki dokonał się w ostatnim dziesięcioleciu może owocować tym, że da się robić taniej niż 10 lat temu ale niekoniecznie gorzej a może nawet lepiej. Prawda zapewne leży gdzieś pośrodku.
Na jakiej podstawie twierdzisz, że nie odróżniam all servo od one shot?
To ja znów kolego dziwię się, że jako doświadczony fotograf nie wiedziałeś, że sport foci się na jednym punkcie, a nie na 9. No i gratuluję 100% celności - to chyba nie często się zdarza.
Przemek_PC - to podobnie jak w motoryzacji. Nowe auta są szybkie, ładne, mało palą, ale czy są trwałe tak jak auta z lat 90?
1d mkIII, 20d, 70-200/4L, 17-40/4L, ex 430II, oraz kit i plany.