Pokaż wyniki od 1 do 10 z 112

Wątek: Canon 40d czy 500d

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar kulek855
    Miasto
    Podkarpackie

Domyślnie

tlustyx
    To załóż do swojego 40D obiektyw c55-250 IS i wykonaj zdjęcie które proponujesz
    Jeszcze jakieś życzenia? może 300mm 2,8? albo 600mm czy jeszcze jakiś inny?
    Tu masz zdjęcia między innymi wykonane przy użyciu puszki 40d http://www.myroniuk.fotea.pl/

Nie wiem czy zauważyłeś, ale 3 fotki są ostrzone między gałęziami, a mimo to AF jest w stanie sobie poradzić. Spróbuj tak kompaktem jeśli twierdzisz, że to żaden problem.
    Co za fotograf robi takie zdjęcia? One tylko do "kosza" się nadają.
    Tak zrobię dziś zdjęcia kompaktem przez gałęzie lecącemu ptaku (o ile takie warunki będę miał. Gorzej jak by ten ptak stał w miejscu wtedy kompakt by się pomylił.

To obiektyw wykonuję całą pracę, która trwa krócej lub dłużej w zależności od obiektywu, a nie aparatu.
    "wykonuje" nie "wykonuję"

(edit)Mylisz się(edit) gdyż nie miałeś do czynienia z lepszymi puszkami.
    moje stare 350d działało o wiele wolniej z obiektywem 100-300 USM niż 40d. Jak to mam rozumie, że niby obiektyw nagle stał się lepszy?

Ciekawe dlaczego na wszelkich testach jest zawsze mowa o szybkim lub wolnym silniku obiektywu, a nie testują prędkości AFu body? No chyba, że się mylę i takie testy są.
    Obiektyw i puszka ma znaczenie przy szybkości ustawiania ostrości a nie tylko obiektyw - jak zresztą twierdzisz.
    Ostatnio edytowane przez kulek855 ; 26-03-2012 o 11:12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów