Cytat Zamieszczone przez rychu Zobacz posta
Darx - widać jednak, że nie czytałeś od początku - zacytowałeś fragment a pominąłeś że chodziło o cenę używanych 40d i 500d z małym przebiegiem, a ta jest oczywista
Widzisz. Ty byś ten samochód jednak kupił. Lepiej poznać budżet, bo łatwiej będzie szukać koleżance nawet czegoś innego, lepszego. Nie tylko żyć tym, co w pytaniu się pojawi...
Cytat Zamieszczone przez rychu Zobacz posta
Darx - mniej polemiki a więcej rad dla pytka.
Dokładnie. Już kilka stron temu pisałeś (dokładniej krzyczałeś) o swoich zakupach. Za to pewnie dostanę ostrzeżenie, ale proszę pisz mniej zwarcie, bo twój tekst jest ciężki dla oczu.

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
Jeśli idzie o mnie, to tylko brak gibanego LCD powstrzymuje mnie od migracji

dziobolek
, w k-3 podobno będzie taki ficzer. Z drugiej strony jedyne szkło, którego w pentaxie nie znajdziesz to sigma 17-50/2.8 OS HSM... Są i plusy przejścia do Pentaxa - może wpadniesz kiedyś na PPD

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
Z przycisku podglądu ekspozycji czasem korzystam i nie naciskam nic przypadkowo.
W 600D jest już przycisk podglądu ekspozycji. Bodajże nawet w 1100D już jest

Zdaje się, że aparaty trzycyfrowe mają zestaw lusterek zamiast pryzmatu, a to chyba wpływa na jakość/jasność obrazu w wizjerze - dla mnie akurat ważne, bo często ustawiam ostrość ręcznie
Nie przesadzajmy. Jak dla mnie LV jest świetną sprawą

tlustyx Nie obraź się, ale te zdjęcia są po prostu nie ostre. Podałeś ten przykład według, którego ptaków za pomocą 500D strzelać się po prostu nie da.