Pokaż wyniki od 41 do 50 z 112

Wątek: Canon 40d czy 500d

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Miałeś kiedyś z 40d do czynienia czy tylko wypisujesz to co wyczytałeś na necie?

Zauważyłem, że większość ludzi chwali to co posiada. 40d to półka wyżej od wspomnianego 500d.
    Miałem do czynienia i jest to świetny aparat. Faktem jest, że matryca w 500D jest większa niż w 40D co daje większy obraz. Co do chwalenia, ja polecam 50D, którego nie mam więc nie widzę związku...
    Pólka wyżej a i owszem, ale niestety epoka niżej również... Tak samo jak 600D bije 50D je zeli chodzi o matrycę i inne pierdoły...

Sugerując wybór na 50D kierowałem się faktem, że 40D jest już bardzo leciwy i trudno będzie dostać dobrą sztukę... Obecnie aparaty mają większą matryce porzy zachowaniu jakiości, niektórzy również mogą chcieć drugować zdjęcia w naprawdę dużych formatach (co jest obecnie tanie i bardzo dostępne). Ja sam chce sobie wydrukować kilka 'plakatów' gdzie wielkość matrycy ma znacznie. Dlatego mówiłem, że przy większej matrycy i dobrym obiektywie, większe zdjęcia wyjdą lepiej. To czysta matematyka i tyle...

Poraz kolejny polecę 50D...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ...

500D ma też wrażliwy środkowy dla obiektywów 2.8 i lepiej..
    Ostatnio edytowane przez flankerp ; 25-03-2012 o 14:15 Powód: Automerged Doublepost
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów