Jako, że umieściłem ostatni post w dziale giełda zapomniałem, że nie można w tym dziale dyskutować, więc umieszczam tutaj...
Mam pytanie do Was, cyfrowe.pl to jeden z najpopularniejszych serwisów i ogromny wybór produktów, martwią mnie jednak moje doświadczenia.
Kiedy kupowałem swój obiektyw dostępny 'od ręki' zostal wysłany po prawie 2 tygodniach. Oczywiście cyfrowe.pl informowało mnie na bierząco o trudnościach i nawet zaproponowali zwrot wpłaconych pieniędzy więc nie mam nic do zarzucenia tutaj, a i wkońcu obiektyw dojechał...
...jednak... ostatnio chciałem kupić statyw Triopo z głowicą. Wybrałem model, dostępny 2-4 dni. Mając doświadcenia z obiektywem, zadzwoniłem najpierw do cyfrowe.pl z zapytaniem, czy mogą zrealizować to zamówienie i czy zmieszczą się w tygodniu (znajomy z Polski miał mi do dostarczyć do domu, jako że leciał w 'odwiedziny'). Odpowiedź była zadawalająca, że mają dobry układ z dostawcą Triopo i nie będzie żadnego problemu.
Zatem kliknąłem, zamówiłem, zapłaciłem i dostałem mailem potwierdzenie o realizacji zamówienia. Zadowolenie trwało kilka godzin, gdyż dostalem maila:
'Z przykrością informuję, iż w wyniku błedu informatycznego u naszego dostawcy w Pana zamówieniu były podane nieprawidłowe dane dotyczące czasu realizacji zamówienia. Tym samym nie jesteśmy w stanie zralizować Pańskiego zamówienia, za co najmocniej przepraszam.'
Oczywiście bez problemu na moją prośbe odesłano mi pieniądze (nie było w ofercie nic co by dojechało do mnie na czas) zatem tutaj również nie mam zastrzeżeń.
Pytanie do Was, czy ja mam takiego pecha, czy cyfrowe.pl nie wyrabia z aktualizacją sklepu i informowaniem handlowców o sytuacji z dostawami?
Powtórze, że nie było problemów z odzyskaniem pieniędzy czy informowaniem mnie po złożeniu zamówienia.