Kuchatek, zasponsoruj mi 70-200 f/2.8L IS USM pliiiiizzz..![]()
Kuchatek, zasponsoruj mi 70-200 f/2.8L IS USM pliiiiizzz..![]()
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
Narazie to ceny sa na wiekszosc porownywalne i nawet rozlozona po kosciach przesylka sie malo oplaca... Chyba ze 600 f/4 chcesz kupic...
A jak Canon zacznie to pomysle nad jakims "KuchateK import export"![]()
...
no na eBay'u ceny jak pisał Kubaman... 400/5,6 za 1200$ razem z cłem i wysyłką.... a u TIP'a w Polsce za 5200zl.. różnica KOLOSALNA!! Spzredają te szkła "amerykańcy"... to samo tyczy się 100-400/4,5-5,6 L IS
dentharg... zbijasz się ze mnie??
pozdrawiam
Metus
Hmm.. na B&H 70-200 f/2.8L IS USM $ 1,659.95
co przy cenie sprzedazy dolca (waluty.onet.pl) 3.12 daje w przyblizeniu 5200 pln. Teraz kukamy na oferte tommy_j i mamy 6799,99 pln
A to jest 1500 plnow. Nawet sikajac pod wiatr przesylka tyle nie bedzie kosztowac.
Metus: nie; tylko jakos tak wpadamy na podobne tematy, a ja piszac watek nie bede odswiezal strony co 30s.
to by conieco wyjaśniałoale pomysły rzeczywiście podobne
![]()
pozdrawiam
Metus
Czyli: drogi Wujaszku Kuchatku, pliiizzz zrob no prezencik![]()
A 8 procent tax'u doliczyl? A mozliwosci zamacania przed zakupem? A gwarancja bez wysylki do USA? Chcesz wyslac obiektyw za 2 kloce prawie paczka za 30 dolcow? A potencjalne clo? A czas oczekiwania w dlugich tygodniach? A koszt przelewu kasy do USA? Jest tego jak by tak wszystko zebrac do kupy...Zamieszczone przez dentharg
Ale jak bede jechal to ewentualnie cos moze komusTylko szkla ciezkie, i to ze wejdzie ich 20 do walizki nie znaczy ze mi ja do samolotu wezma
![]()
...
hmmm migasz się KuchatKu migasz... Albo Ty albo Kubaman coś kręcicie..![]()
oki... poczekamy zobaczymy co czas przyniesie..
ps niedawno leciałem do Brukseli samolotem. Jako bagaż pdręczy miałem plecak foto. Plecak ważył ok 15KG (aparat, szkła, komputer) jak celnicy zajrzeli uśmiechneli się szeroko ale skaner był obowiązkowy... słyszałem, że wracając celnicy mogą nie wierzyć, że sprzęt jest mój (kupiony w PL) i narzucić mi cło.. ciekawe jak to się ma do rzeczywistości..
ps2... KuchatKu... Macanie zlecilibyśmy Tobie :wink:
pozdrawiam
Metus
Hmm.. na BH nie ma slowa o tym, ze trza 8% doliczyc.. to sa ich ceny i chyba 'brutto'. Ale fakt, money transfer kosztuje i ubezpieczenie tez - ale zeby zaraz 1.5k pln?