Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: EF 100/2 na 5dmarkII - wrażenia?

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Dla mnie tego typu problemy nie istnieją. Miałem 100tkę na 40D i starym 5d. Jeśli poradziła sobie świetnie na starej 5tce to znaczy, że poradzi sobie również na nowej.
    Musiałbyś baaaardzo mocno wycropować zdjęcie, żeby to było widać na wydruku.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Bywalec
    Miasto
    Bruksela/Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysib Zobacz posta
    Panowie, może zamiast porównywania 17-40 i innych obiektywów na FF i cropie wróćmy do tematu wątku. Sam poznam opinie obecnych i byłych użytkowników tego duetu, a nie zmagań frakcji wielkości matryc...
    zaraz się zrobi typowo polska pyskówka
    klasyk
    "Dziś w nocy śniła mi się rzeczywistość. z jaką ulgą się obudziłem" S.J.Lec .

flickr

Dopiero zaczyna
    Miasto
    lubelskie

Domyślnie

Super szkiełko spokojnie sobie radzi na 5 mark2 mam je jeszcze z analoga i pewnie zostanie, niedoceniane, miałem kiedyś zamiar zamienić na 70-200 ale waga i wielkość wybiła mi je z głowy, może kiedyś zmienię na 135L.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic2 Zobacz posta
    Ohoho, widzę że na tym forum też nie odpuszczasz

Ja od czasu ostatniej wymiany zdań z Tobą zmieniłem sprzęt na pełnoklatkowy ale swojego zdania nadal się trzymam. Apage!
    600D | X-M1

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Używam z 5dm2. Rozdzielczość doskonale daje sobie radę.

Aczkolwiek mam problemy z ostrzeniem na dalsze odległości - lubi nie trafić. Nie wiem, czy to kwestia konkretnej sztuki, czy coś innego.. W każdym razie do zastosowań typowo portretowych (od headshotów po całą sylwetkę) to idealne szkło.
    Canon 5dm2, C 100/2.0, C35/2.0, Tamron 28-75/2.8, Sigma 50/1.4, S14/2.8, 580EX II

Bywalec
    Miasto
    Bruksela/Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobesi Zobacz posta
    Używam z 5dm2. Rozdzielczość doskonale daje sobie radę.

Aczkolwiek mam problemy z ostrzeniem na dalsze odległości - lubi nie trafić. Nie wiem, czy to kwestia konkretnej sztuki, czy coś innego.. W każdym razie do zastosowań typowo portretowych (od headshotów po całą sylwetkę) to idealne szkło.
    A moze to wina 5d2 z tym nietrafianiem?:smile:
    "Dziś w nocy śniła mi się rzeczywistość. z jaką ulgą się obudziłem" S.J.Lec .

flickr

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobesi Zobacz posta
    Aczkolwiek mam problemy z ostrzeniem na dalsze odległości - lubi nie trafić.
    To nic szczególnego. To nie wada szkła, to urok takich kadrów

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów