Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: CANON S5IS dziwne kontrasty na zdjęciach

Miasto
    Piła

Domyślnie

Witam.Też poczytałem instrukcję ale z tego co zrozumiałem w SCN pamięta zamianę koloru tylko w tym ustawieniu pokrętła.Raczej ciężko jest ustawić konkretny kolor bo dużo jest kolorów pośrednich .Tak wyszło jedno ze zdjęć w czasie prób z zamianą kolorów.
    http://imageshack.us/photo/my-images/703/img8971r.jpg/

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie solaryzacja?

CANONa S5IS nie mam - ale efekt przypomina pseudosolaryzację, a ten sprzęt posiada chyba taką opcję w menu...
    może wystarczy tylko ją wyłączyć?

Miasto
    Piła

Domyślnie

Teraz chociaż wiem jak się nazywa to zjawisko.Po wpisaniu w wyszukiwarce solaryzacja efekt jest podobny jak na moich zdjęciach .Jednak w menu nie bardzo wiem gdzie można włączyć taką funkcję.A efekt jest taki sam w różnych ustawieniach aparatu.Dalej nie mam odpowiedzi serwisu możę wynika to z uszkodzenia .

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie

u niektórych dealerów w opisie efektów specjalnych przy tym modelu występuje słowo "solaryzacja", ale w instrukcji faktycznie nic takiego nie znalazłem...
    pozostaje zresetować aparat do ustawień fabrycznych (na wypadek, gdyby opcja solaryzacji była jednak zaimplementowana i włączona) - jeśli to nie przyniesie skutku - to sprzęt jest rzeczywiście uszkodzony

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów