Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Canon 1ds mark I

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Może mi się z 1D bez "s" pomyliło ?

Domyślnie

Witam dostałem dzisiaj diagnozę niestety wymiana migawki 1250 zł I teraz mam dopiero dylemat. Moze bede próbował negocjować z kolega...
    Ostatnio edytowane przez dembek ; 22-03-2012 o 19:29 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Może mi się z 1D bez "s" pomyliło ?
    W 1D była matryca CCD od Panasonic'a, filtr OLPF też był.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dembek Zobacz posta
    Witam dostałem dzisiaj diagnozę niestety wymiana migawki 1250 zł I teraz mam dopiero dylemat. Moze bede próbował negocjować z kolega...
    To w dalszym ciągu jest 'w miarę tanio', chociaż z drugiej strony ktoś coś wspominał o 5Dm2 za 1000 ojro (gdzieś na zgniłym zachodzie)...
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nie ma co kombinować.Lepiej zaopatrzyć się w dobrą bez wad technicznych starą 5tkę.Mimo wszystko w dalszym ciągu chwalony model.W razie czego łatwy do odsprzedaży.Najlepiej popytać i poszukać w komisach gdzie na rozruch dają gwarancję i aparat jest sprawdzony.Ja tak zrobiłem i byłem mega zadowolony.
    1Ds mkII 5DmkI T 16-28 C35 1.4L C85 1.2L C580EXII C580EXI Goldphoto YH324+Manfrotto 488RC2+kilka zabawek do strobingu

Domyślnie

Witam

Dzisiaj otrzymałem aparat z nowa migawka. działa super,

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jezyor Zobacz posta
    zgadzam się z ekrową

1Ds ma szczególny obrazek. szczegółowy o pięknym kolorze i detalu.
    nie wiem na czym to polega ale zdjęcia są istotnie magiczne. miałem go krótko (równolegle 5D i 1Ds2), bo słynny już konrad z kielc przysłał mi aparat z pękniętym korpusem, ale działał i zdjęcia były cudne. ma jednak parę uciążliwości. chodzi mi o podgląd wykonanych zdjęć. jedyne na czym można sie oprzeć to histogram, reszta podglądu jest kompletnie niewiarygodna. jednak bardzo przypadł mi do gustu.
    jednak cena 1500 + koszt naprawy migawki i zakup dodatkochych baterii i ładowarki stanowią duży kłopot. i duże koszty :/

ale czar obrazu jest. z dobrymi szkłami - to warunek niezbędny.
    Podgląd istotnie to potęgą nie jest. Aczkolwiek korzystam z niego w 15% mniej więcej. Większość ustawień trzeba w zasadzie ustawić na oko. Z manuala jak się fotografuje, to w większości jest tak, że jak się ustawi zdjęcie dobrze, to jest pewnik, że wyszło jak ideał.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów